Produkter

Taggar

Detta vin släpps på Systembolaget den 19 januari

Vinet har en varmt gul färg. Doften är generös med lätt rostad med ton och intensiv arom av gula plommon och päron. Smaken är kraftfull, tät, smörig med briochekaraktär. Ett mycket välbalanserat, aromatiskt vin med lång eftersmak.

Beläget i hjärtat av Côte de Beaune, är Meursault en av flaggskeppsbyarna och bland de mest välrenommerade i Bourgogne. I själva verket är Meursault ofta kallad Bourgognes huvudstad för stora vita viner. Jorden här är vit kalk och lera på sluttningar i öst-sydöst läge.

Chardonnay druvorna skördas för hand i 25 kilos lådor. De transporteras snabbt till vineriet för att fräschören i de mycket känsliga druvorna ska bevaras. Där sker en mycket försiktig pressning av selektivt utvalda hela klasar. Alkoholjäsningen sker på fat varav 35% är nya fat. Den långa jäsningen mellan 3 veckor upp till 2 månader ger aromatisk komplexitet till vinerna. Därefter lagras vinet mellan12 till 15 månader på ekfat varav 20% på nya fat. Under denna tid skapas struktur och komplexitet i vinet genom omrörning av bottensatsen. Den malolaktiska jäsningen tar också vid och ger vinet dess slutliga karaktär.

 

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 96088 | PRIS: 599:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 13%
LAND: Frankrike | REGION: Bourgogne | PRODUCENT: Albert Bichot

Albert Bichot

Mer om producenten

Maison Albert Bichot som grundades redan 1831 är fortfarande helägt av familjen Bichot och drivs nu av sjätte generationen. Familjen känner en stark samhörighet med Bourgogne och dess jord. Under företagets hela historia har vinproduktionens "savoir-faire" ärvts från far till son. Företaget fungerar både som vinodlare och négociant och dessa båda verksamheter ser man som ett mycket bra komplement till varandra. Bichots viner...

Se alla produkter från Albert Bichot

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab