Produkter

Taggar

Rik, fyllig och välstrukturerad med mogna tanniner. Finishen är silkig och sammetslen.

Pinot Noir druvorna skördas för hand i 25 kilos lådor. De transporteras snabbt  till vineriet för att fräschören i de mycket känsliga druvorna ska bevaras. Macerationen och jäsningen varar 20 till 28 dagar i temperaturreglerade koniska ekfat. Vinet lagras därefter på fransk ek i över ett år varav 20 till 30% på nya fat. Det varierande ursprunget på faten (från Tronçais, Allier och Vosges skogar), samt olika grad av rostning bidrar till att skapa den aromatiska komplexitet som denna speciella terroir har att erbjuda.

Pommard är en av de mest kända byarna i Côte de Beaune och är berömt för sina röda viner. Den rödbruna jorden är rik på kalksten vilket ger några av Bourgognes mest garvsyrarika, robusta viner. Clos
des Ursulines ligger i hjärtat av Pommard. Denna 4 hektar stora muromgärdade vingård har en utmärkt solexponering som ger fullmogna druvor. Vingården ägs till 100% av Familjen Bichot, ett sk monopole.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 75691 | PRIS: 519:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 13%
LAND: Frankrike | REGION: Bourgogne | PRODUCENT: Albert Bichot
PRESSBILD: Ladda ner

Albert Bichot

Mer om producenten

Maison Albert Bichot som grundades redan 1831 är fortfarande helägt av familjen Bichot och drivs nu av sjätte generationen. Familjen känner en stark samhörighet med Bourgogne och dess jord. Under företagets hela historia har vinproduktionens ”savoir-faire” ärvts från far till son. Albert Bichot fungerar både som vinodlare och négociant och dessa båda verksamheter ser man som ett mycket bra komplement till varandra. Man...

Se alla produkter från Albert Bichot

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab