Produkter

Taggar

Sauvignon Blanc är ett vin med härliga toner av grapefrukt, krusbär och sommarsköna aromer av gräs, svarta vinbärsblad och fläder. Den citrusfriska syran ger vinet en lång och fräsch eftersmak.

Viña Carta Vieja från regionen Maule är en av Chiles äldsta och mest prestigefyllda vinproducenter. Inte minst gäller det deras vita viner som på senare år skördat stora framgångar i världens största vintävlingar.

För 200 år sedan var det oroliga tider i Spanien med blodiga inbördeskrig och fattigdom. Många flydde över havet till de nya länderna i Sydamerika. 1825 kom familjen del Pedregal från Asturien till byn Villa Alegre i Loncomilla-dalen, söder om Talca. Det första Carlos Alberto del Pedregal gjorde var att anlägga en vingård med druvor han hade fört med sig från Spanien. I dag odlar åttonde generationen del Pedrigal vin på samma plats.

Carta Vieja är numera en betydelsefull producent och en stor arbetsgivare i regionen. Vinodlingen omfattar över 1 200 hektar. Platsen har ett Medelhavsklimat med varma sommardagar och kalla nätter vilket ger druvor med hög mognad och mycket aromer.

Visste du att:

  • Maule-regionen ligger cirka 25 mil söder om Santiago
  • Locomilla-dalen där del Pedregal odlar sina viner sträcker sig från hög höjd i Anderna till stilla havets kust
  • Viña Carta Vieja är ett modernt vineri som förenar gamla traditioner med modern teknologi
  • Carte Vieja rankas bland topp tio av Chiles 300 producenter
  • Nästan hela den omfattande produktionen exporteras till medvetna vinkonsumenter över hela världen

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 4597 | PRIS: 69:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 12%
LAND: Chile | REGION: Maule | PRODUCENT: Carta Vieja
PRESSBILD: Ladda ner

Carta Vieja

Mer om producenten

Carta Vieja är till 100 % familjeägt. För driften ansvarar José Manuel och Andrés del Pedregal. Familjen de Pedregal är mycket betydelsefulla i den chilenska vinindustrin och deras vineri räknas till ett av Chiles tio främsta. Idag producerar Carta Vieja ett tjugotal olika vintyper varav cirka 95 procent exporteras. CARTAVIEJA.COM

Se alla produkter från Carta Vieja

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab