Produkter

Taggar

Nigab - Castaño Casa de la Cera 2014

Castaño Casa de la Cera 2014

Rött vin | ARTIKELNUMMER: 76851
75 cl | 389:-

Casa de la Cera 2014 har en djupt rubinröd färg. Doften präglas av den mustiga monastrelldruvan och bjuder på en intensiv fruktighet med röda bär, balsamvinäger och lätta kryddiga inslag. I smaken möter körsbär, skogsbär, mjuka tanniner och en angenäm friskhet tillsammans med små inslag av fat och cederträ.

Söder om Valencia i sydöstra Spanien, en timmas bilresa inåt landet, ligger vinregionen Murcia. Det är en region som länge var en anonym del av vinvärlden. Det har pionjärfamiljen Castaño förändrat. Deras monastrellviner har tagit vinkännarna med storm – Casa de la Cera är ett av Familia Castaños ryktbara viner.

Vinerna från Murcia odlades länge som bulkviner och skeppades mest till närliggande turistorter som Alicante, Benidorm och Ibiza där de såldes som enkla bordsviner eller blandades till sangrior på tusentals tavernor. Mycket av vinerna odlades slarvigt och omsorgen och vinifieringen kunde inte mätas med andra mer kända spanska regioner. I den lilla staden Yecla ville en ung ambitiös vinodlarson ändra på detta. Men det skulle dröja decennier innan Ramon Castaño Santa skulle förvandla Yecla till en egen appellation, bli Señor Monastrell och buteljera viner som nu prisas på stjärnkrogar och av vinskribenter över hela världen.

Murcia är ingen rolig plats att vara på om man är vindruva. Det är ofta stekhett, och allt som växer pressas av en obeveklig sol som gör att kvicksilvret under sommarhögtrycken kan passera både 40- och 50-strecket. Efterlängtade regn faller sällan och vattenbrist gör konstbevattningen sparsam. Många druvor hade inte klarat att växa här, men varmklimatdruvan monastrell hänger kvar i solgasset och trivs utmärkt, i synnerhet när den får växa på lite högre höjder.

Casa de la Cera har vuxit på 700 meters höjd i Yecla. Vinet består till största delen av monastrell (50 %), men också av gamacha tintorera, syrah, merlot och cabernet sauvignon. Druvsorterna har fått jäsa var för sig på fransk och amerikansk ek i en temperaturkontrollerad miljö. Efter pressning har vinet fått malolaktisk jäsning på sina ekfat och sedan lagrats på samma fat i 20 månader.

Casa de la Cera är fruktigt och mustigt vin. Det är ett utpräglat vin till bättre kött, vilt, anka, lamm, men också till grillade grönsaker, vällagrade blåmögelostar eller till spanska tapas, som pata negra och charkuterier. Vinet är färdigt att drickas men vinner på lagring under flera år. Bör serveras vid 16–18 grader.

Läs mer

PRODUKTINFORMATION

ARTIKELNUMMER: 76851
PRIS: 389:-
VOLYM: 75 cl
ALKOHOL: 15%
LAND: Spanien
REGION: Yecla
PRODUCENT: Familia Castaño

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab