Produkter

Taggar

Nigab - Vve Fourny Cuvée du

Vve Fourny Cuvée du ”Clos Faubourg Notre-Dame” Brut 2009

Mousserande vin | ARTIKELNUMMER: 77391
75 cl | 1099:-

En torr, medelfyllig champagne med påtaglig syra samt en mjuk och krämig mousse. En koncentrerad smak av citrus, aprikos, honung och rostat bröd.

Druvorna till Fourny Cuvée du ”Clos Faubourg Notre-Dame” Brut 2009 skördas från gårdens äldsta plantering i hjärtat av egendomen, från 60 år gamla vinstockar. Tidigare ingick dessa druvor i de övriga årgångsvinerna, men sedan tidigt 1990-tal bestämde man sig för att göra en årgångschampagne från endast denna lilla vingård med det perfekta mikroklimatet. Druvorna odlas ekologiskt och skördas för hand. Endast den bästa pressade druvjuicen används. Första jäsningen har skett på små träfat. Därefter buteljeras de inför den andra jäsningen som enligt tradition sker på flaska som slutligen lagras på jästfällningen i familjens källare minst 9 år. Detta vin produceras endast vid utvalda årgångar då förhållandena har varit perfekta.

 

Läs mer

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab