Produkter

Taggar

En torr, frisk champagne med inslag av kola, citrus, bröd och nötter.

Fourny Cuvée ”R” Extra Brut är en hyllning till pappa Roger Fourny, tidigare vinmakare hos familjeegendomen. Sönerna Charles-Henry och Emmanuel fann de sista åldrade flaskorna i vinkällaren. De bestämde sig för att återskapa vinet som en hyllning till sin pappa. Cuvée R görs numera uteslutande av chardonnay. Druvorna odlas ekologiskt och skördas för hand. Endast den bästa pressade druvjuicen används. Första jäsningen sker på små träfat. Basvinerna ligger på sin jästfällning till våren därpå. Jästfällningen pumpas runt för att utvinna så mycket aromer som möjligt i vinet. Därefter buteljeras de inför den andra jäsningen som enligt tradition sker på flaska som slutligen lagras i familjens källare minst 48 månader.

 

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 77482 | PRIS: 429:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 12%
LAND: Frankrike | REGION: Champagne | PRODUCENT: Champagne Veuve Fourny & Fils
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Vve Fourny & Fils

Mer om producenten

Familjen Fourny har odlat sina druvor sedan 1856 i den Premier Cru-betecknade byn Vertus, söder om Côtes de Blancs. Idag drivs den berömda vingården Clos Notre-Dame av bröderna Charles-Henry och Emmanuel Fourny. Biodynamiskt jordbruk (ej certifierat), gamla stockar och ekfat står som nyckelfaktorer för familjens framgångsrika viner. Vingården sluttar mot sydöst och jordmånen domineras av kalksten och krita....

Se alla produkter från Vve Fourny & Fils

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab