Produkter

Taggar

Ren, frisk doft av päron och mineral. Inslag av nötter, ljust bröd och lichefrukt. En torr, medelfyllig champagne med smak av liche, mogna äpplen och en viss brödighet.

Fourny Grand Réserve Brut Premier Cru är en blandning av chardonnay och pinot noir druvor från Vertus. Druvorna odlas ekologiskt och skördas för hand. Endast den bästa pressade druvjuicen används. Fourny vinifierar vin från ett 30-tal olika lägen var för sig, för att få en varierad mängd basviner. Första jäsningen sker på små träfat och innan de olika basvinerna blandas med äldre årgångar (40% av den totala blandningen) till olika ”cuvéer” får vinerna ligga på sin jästfällning till våren därpå. Här skapas den speciella husstil som är mycket finessrik och elegant i karaktären. Därefter buteljeras de inför den andra jäsningen som enligt tradition sker på flaska som slutligen lagras i familjens källare minst 30 månader.

 

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 74389 | PRIS: 299:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 12%
LAND: Frankrike | REGION: Champagne | PRODUCENT: Champagne Veuve Fourny & Fils
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Vve Fourny & Fils

Mer om producenten

Familjen Fourny har odlat sina champagnedruvor sedan 1856 i den Premier Cru-betecknade byn Vertus, söder om Côtes de Blancs. Idag drivs den berömda vingården Clos Notre-Dame av syskonen Charles-Henry och Emmanuel Fourny. Biodynamiskt jordbruk (ej certifierat), gamla stockar och ekfat står som nyckelfaktorer för familjens framgångsrika viner. Vingården sluttar mot sydöst och jordmånen domineras av kalksten och krita....

Se alla produkter från Vve Fourny & Fils

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab