Produkter

Taggar

Nigab - Vve Fourny Grande Réserve Brut Premier Cru

Vve Fourny Grande Réserve Brut Premier Cru

Mousserande vin | ARTIKELNUMMER: 74389
75 cl | 329:-

Ren, frisk doft av päron och mineral. Inslag av nötter, ljust bröd och lichefrukt. En torr, medelfyllig champagne med smak av liche, mogna äpplen och en viss brödighet.

Fourny Grand Réserve Brut Premier Cru är en blandning av chardonnay och pinot noir druvor från Vertus. Druvorna odlas ekologiskt och skördas för hand. Endast den bästa pressade druvjuicen används. Fourny vinifierar vin från ett 30-tal olika lägen var för sig, för att få en varierad mängd basviner. Första jäsningen sker på små träfat och innan de olika basvinerna blandas med äldre årgångar (40% av den totala blandningen) till olika ”cuvéer” får vinerna ligga på sin jästfällning till våren därpå. Här skapas den speciella husstil som är mycket finessrik och elegant i karaktären. Därefter buteljeras de inför den andra jäsningen som enligt tradition sker på flaska som slutligen lagras i familjens källare minst 30 månader.

 

Läs mer

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab