Produkter

Taggar

En torr, medelfyllig champagne med frisk syra och krämig mousse. Smak av rostat bröd, jäst, citrus samt en viss smörighet i avslutningen.

Endast när de bästa förhållandena råder gör familjen Fourny en årgångsbetecknad Blanc de Blancs vilken de kallar Millésimé. Druvorna odlas ekologiskt och skördas för hand. Endast den bästa pressade druvjuicen används. Fourny vinifierar vin från ett 30-tal olika lägen var för sig för att få en mängd basviner. Första jäsningen har skett på små ekfat. Därefter buteljeras de inför den andra jäsningen som enligt tradition sker på flaska som slutligen lagras på jästfällningen i familjens källare minst 6 år.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 77390 | PRIS: 499:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 12%
LAND: Frankrike | REGION: Champagne | PRODUCENT: Champagne Veuve Fourny & Fils
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Vve Fourny & Fils

Mer om producenten

Familjen Fourny har odlat sina druvor sedan 1856 i den Premier Cru-betecknade byn Vertus, söder om Côtes de Blancs. Idag drivs den berömda vingården Clos Notre-Dame av bröderna Charles-Henry och Emmanuel Fourny. Biodynamiskt jordbruk (ej certifierat), gamla stockar och ekfat står som nyckelfaktorer för familjens framgångsrika viner. Vingården sluttar mot sydöst och jordmånen domineras av kalksten och krita....

Se alla produkter från Vve Fourny & Fils

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab