Produkter

Taggar

Beni Duilio Castellani Riserva är ett smakrikt vin från Chianti Classico. Det är ett stiltypiskt och traditionellt vin som får mycket av sin karaktär från Chiantis signaturdruva sangiovese. Doften är mustig med körsbär, plommon och björnbär. Smaken är fyllig, närmast robust med inslag av mörk choklad, örter, mandel och pinjenötter.

Chianti i Toscana är tillsammans med Barolo och Valpolicella det mest berömda vindistriktet i Italien. Toscanas närmast magiska klang som en av jordens mest gastronomiska regioner har alltid haft vinet som vibrerande grundackord. Mest ryktbara är vinerna från Chianti Classico, där Beni Duilio Castellani är något av det allra bästa från en av de mest betydande familjerna.

I Chianti har det odlats vin sedan etruskerna tog dit vinbryggarkonsten för tretusen år sedan. Under antiken kallade grekerna platsen för vinlandet och sedan medeltiden har viner märkta med Chianti haft rykte om sig att ha en särskilt hög kvalitet. Namnets ursprung är fördolt i dunkel, men många menar att det kan ha just med etruskernas vinframställning att göra.

Chiantis böljande gröna kullar, täckta med vinodlingar och olivlundar sträcker sig mellan Sienna och Florens i centrala Italien. Hjärtat av Chianti är det ursprungliga distriktet Chianti Classico. Vinerna härifrån har ofta den berömda svarta tuppen Gallo Nero på flaskhalsen. Länge tappades viner från Chianti på bastflaska, så kallad il fiasco. Bastflaskan började användas på 1300-talet för att skydda de ömtåliga glasflaskorna som då hade blivit mer allmänt vanliga.

Beni Duilio Castellani är en hyllning till den man som gjorde familjen Castellanis viner kända i början av 1900-talet. Det var Beni Duilio Castellani som började exportera vinerna från familjens gårdar och som la grunden till det världsrykte som i dag omger familjen.

  • Familjen Castallini odlar vin på mer än 1 000 hektar i Maremma, Chianti och Chianti Classico i hjärtat av Chianti sydost om Pisa
  • På drygt 200 hektar odlas enbart premiumviner med inriktning på absolut högsta kvalitet
  • Chianti Classico definierades som område 1932. Den leriga och kalkrika jorden ger en robust och smakrik vintyp
  • Castellanis vingårdar är i mycket hög utsträckning biodynamiska eller på väg att certifieras som sådan
  • Castellani tar aktiv del i internationella forskningsprojekt för att utveckla naturlig hållbarhet och bevara äldre druvsorter
  • Castellani är ett av världens mest prisbelönta vinföretag
  • Beni Duilio Castellani är en riserva och följaktligen lagrat minst två år på ekfat och flaska

Beni Duilio Castellani är en stiltypisk Chianti Classico och passar därför som hand i handske till det mesta av det italienska kökets smaker. Vinet är utmärkt till solmogna tomater, tomatsåser, pizza och pasta, men också till charkuterier, hårdostar och kraftfulla kötträtter med smakrika örtsåser. Kan drickas nu och klarar ytterligare några års lagring.

CASTELLANI.COM

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 22328 | PRIS: 139:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 13%
LAND: Italien | REGION: Toscana, Chianti, Chianti Classico | PRODUCENT: Castellani
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Castellani

Mer om producenten

Officiellt registrerades firman 1903 och Alfred Castellanis söner Duilio och Mario involverades i den växande verksamheten. I dag är Familjen Castellani en av den italienska vinbranschens främsta auktoriteter och har tagit mycket aktiv del i etableringen av Chianti som ett av världens mest kända vindistrikt och i utvecklingen av Florens och Toscana som gastronomiska och kulturella besöksmål. Familjen äger i dag ett stort antal...

Se alla produkter från Castellani

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab