Produkter

Taggar

Nigab - Crodino

Crodino

Alkoholfritt | ARTIKELNUMMER: 1916
60 cl | 44:-

Crodino har en bittersöt karaktär som kännetecknar italienska världssuccéer som Campari och Aperol. Smaken är vuxen och elegant, och möts i en blandning av sött och beskt med toner av apelsin, vanilj, kinin och en torr behaglig kryddighet.

Crodino är den mest populära alkoholfria aperitifen i Italien. Crodino har en växande och närmast fanatisk beundrarskara bland Italienvänner över hela världen. Crodino är hemlands musik för en italienare och längtan till Italien för alla oss andra.

Crodino skapades i Piemonte i nordöstra delen av landet 1964. Namnet och drycken kommer från området Crodo dit man rest i århundraden för att dricka av det hälsobringande lokala bergsvattnet, om vars egenskaper det finns mängder av skrönor – några kanske till och med äger ett stråk av sanning. Vattnet till Crodino tas från Lisiel, en av de berömda källbackarna som rinner genom Crodo.

Receptet är en väl förborgad hemlighet, framställningen påminner om traditionell gintillverkning där man låter kokande ångor passera genom en kryddkorg. För att få fram den unika smaken använder man kryddor som kardemumma, kryddnejlika, muskotnöt samt ett stort antal hemliga örter och andra ingredienser. Den bittersöta smaken kommer till övervägande del från apelsinolja och skal från bittra apelsiner och blodapelsiner. Efter destillering och infusion får alla ingredienser giftas samman under sex månader innan källvatten tillsätts och drycken kolsyresätts och buteljeras.

  • Crodino är Italiens mest sålda alkoholfria aperitif
  • Crodino är mycket känd för sina annorlunda reklamfilmer med en gorilla som älskar drycken
  • Är buteljerad i en elegant designad liten flaska
  • Säljs idag i många länder, är bland annat mycket uppskattad i Tyskland

Crodino dricks ofta som den är direkt ur flaskan eller i mindre glas, mycket vanligt är att den serveras till barsnacks, som jordnötter, oliver, chips med mera på barer över hela Italien. På många restauranger är den också omtyckt till plockmat. Crodino är även mycket användbar som drinkingrediens när man vill ha en extra touch av det bittersöta. Bör drickas med rikligt med is och gärna en apelsinskiva.

Läs mer

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab