Produkter

Taggar

Stor, ren doft med inslag av stjälkrussin och en ton av halm. Fyllig, ren och fruktig smak.

Grappa- få andra drycker har lika fanatiska anhängare och lika många belackare. Grappa är Norditaliens akvavit. I slutet av 1800-talet fanns knappt en vinbonde som inte tog tillvara på sina druvrester och destillerade dem till grappa. I dag är grappaproducenterna färre men utvecklingen har gjort grapporna renare och mer drickbara. Fortfarande passar de bäst efter en italiensk måltid – med eller utan espresso.

Grappa var för bara tio år sedan något som de flesta svenskar ansåg vara något grovt och närmast odrickbart. Idag är detta ett av de starkast växande spritsegmenten i Sverige, och fler och fler konsumenter inser att grappa idag är långt ifrån det grova destillat för jordbruksarbetare det en gång var. Grappa görs på pressresterna (skal, kärnor och stjälkar) efter vintillverkning och är oftast inte lagrad på fat.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 319 | PRIS: 289:-
VOLYM: 70 cl | ALKOHOL: 40%
LAND: Italien | PRODUCENT: Montresor
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Montresor

Mer om producenten

Giacomo Montresor är idag en av de mest respekterade vinproducenterna i Veneto. Från sin bas i staden Montresor (döpt efter familjen) vid Gardasjöns södra strand har de kanske blivit allra mest kända för det vita vinet Bianco di Custoza. Familjens egen vingård, där man odlar druvor till just Bianco di Custoza, heter Fattoria de Cavalcaselle, och på pressresterna härifrån gör man grappan med samma namn. MONTRESOR.COM

Se alla produkter från Montresor

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab