Produkter

Taggar

Nigab - Glen Grant Single Malt The Major's Reserve

Glen Grant Single Malt The Major’s Reserve

Maltwhisky | ARTIKELNUMMER: 566
70 cl | 309:-

Många milda och söta aromer som honung, körsbärsblommor, nyslaget gräs och en stillsam maltighet. En förvånande rik smak med maltiga och nötaktiga toner, mandelmassa, hasselnötter och en tydlig frukt med pomerans och apelsin i eftersmaken. Avnjutes med fördel innan maten – ren, med lite källvatten eller on the rocks.

Glen Grant har den mjukaste husstilen av alla Skottlands destillerier. Det var den excentriske ägaren, The Major himself, som ville ha det så. Han lät installera de på den tiden högsta pannorna i Skottland. Här skulle minsann inga tunga smakämnen ha en chans att finna sin väg till tappkranen. Bara de mest sublima och eleganta delarna av destillatet skulle få bli en Glen Grant.

Än i dag sätter Majoren sin prägel på whiskyn och med tiden har den förstärkts ännu mer. Lättdrucken, honungssmakande, inbjudande och sofistikerat enkel är Glen Grants signum.

Glen Grant är på många sätt en whisky för varma sommardagar. Kanske är det just därför som den skulle bli en italiensk succé. I början av 1950-talet bilade den italienske hotellägaren Armando Giovanni genom Speyside på jakt efter en whisky att börja sälja i Italien. Ett besök på Glen Grant resulterade i att 50 lådor lyftes in hans Bugatti. Det dröjde inte länge förrän det kom beställning på fler, och fler, och fler. Snart skulle varenda trattoteria i Milanotrakten ha Glen Grant på hyllorna och lådorna räknades in i tiotusental. Den italienska succén blev total, lagerhusen tömdes, och ju yngre whisky som Glen Grant levererade desto mer såldes. Under några år hann helt enkelt inte destilleriet med att tillverka whisky i sådan mängd så att italienarna blev nöjda och ryktet om den sommarlätta singelmalten spreds till andra länder i Medelhavsområdet.

The Major’s Reserve är en ung, ej åldersangiven, singelmalt såsom majoren själv ville ha den. Den är insmickrande och lättillgänglig, len, lättdrucken, elegant och smakrik.

Visste du att:

  • Glen Grant är Sveriges mest sålda singelmaltwhisky.
  • Glen Grant har varit i obruten drift sedan 1840 med undantag av andra världskriget.
Läs mer

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab