Produkter

Taggar

Rik och fyllig whisky med tydlig fatkaraktär. Smak av russin och sherry.
Avnjutes med fördel efter maten – ren, med lite källvatten eller on the rocks.

GlenDronach 12 YO har lagrats i kombination på både Pedro Ximinez- och Oloroso-sherryfat. Whiskyn är inte filtrerad vilket gör att den kan bli lätt grumlig vid tillsats av vatten eller is. Den buteljeras vid 43% och har fått sin rika naturliga färg från fatlagringen.

GlenDronach Distillery grundades 1826 av den udda och excentriske James Allardice och räknas som ett av de äldsta destillerierna i Skottland. GlenDronach, som på gaeliska betyder “björnbärsdalen” är beläget i den vackra Forguedalen, Eastern Highland. Enligt mångas åsikt är det ett av de mest oförstörda destillerierna i Skottland då produktionen i stora drag sköts på samma traditionella sätt som det gjorde på 1820-talet. Precis som då, står sherrylagrad single malt fortfarande i fokus för utformandet av GlenDronach whisky.
The Glendronach Distillery köptes av The BenRiach Distillery Company Ltd. i augusti 2008 och är idag privatägt av bl.a. master blender Billy Walker.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 425 | PRIS: 459:-
VOLYM: 70 cl | ALKOHOL: 43%
LAND: Skottland | REGION: Speyside | PRODUCENT: GlenDronach Distillery
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

GlenDronach Distillery

Mer om producenten

The Glendronach Destillery köptes av The BenRiach Destillery Company Ltd från Pernod Ricard i augusti 2008. BenRiach Destillery Company Ltd bildades 2004 efter förvärvandet av BenRiach (även det från Pernod Ricard) och är privatägt av tre personer – whiskyveteranen och master blender Billy Walker och de två sydafrikanska whiskyentrepenörerna Geoff Bell och Wayne Kieswetter. GLENDRONACHDESTILLERY.COM

Se alla produkter från GlenDronach Distillery

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab