Produkter

Taggar

GlenDronach Cask Strength Batch 7 har lagrats på fat som tidigare innehållit sherrytyperna Oloroso och Pedro Ximenes, vilket ger whiskyn en mörk och intensiv mahognyfärg. Doften är fyllig och komplex, där finns choklad, apelsin, nötter och fikon. Smaken är trots den höga alkoholhalten sherrymjuk med toner av vanilj, dadlar, ingefära, russin och en tydlig maltighet. Eftersmaken är lång och fruktig med alla de kännetecken som tillhör en klassisk sherrylagrad Glendronach.

Cask Strentgh innebär att man har buteljerat whiskyn vid den alkoholhalt som naturen själv har valt. Från början har fatet fyllts med cirka 63-procentig whisky som sedan har avdunstat under mognaden ner till den styrka whiskyn har när den buteljerats. Cask Strength-whisky kan således ha vilken styrka som helst från 50 procent och uppåt. Den har dock aldrig fått någon tillsats av vatten vid buteljeringen har därför påfallande ofta hög alkoholhalt. Med den höga alkoholhalten följer också en koncentration av smaker. Cask strength är därför den smakrikaste och kraftfullaste whiskytyp man kan prova.

GlenDronach är ett destilleri som nästan alltid lagrar sin whisky på sherryfat. Man undviker också den moderna industrins metoder som färgning, kylfiltrering och användning av skumdämpningsmedel. Whiskyn som GlenDronach buteljerar blir därför synnerligen oförfalskad, äkta och sprängfylld med naturens egna smaker.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 11243 | PRIS: 819:-
VOLYM: 70 cl | ALKOHOL: 57,9%
LAND: Skottland | REGION: Eastern Highland | PRODUCENT: GlenDronach Distillery

GlenDronach Distillery

Mer om producenten

The Glendronach Destillery köptes av The BenRiach Destillery Company Ltd från Pernod Ricard i augusti 2008. BenRiach Destillery Company Ltd bildades 2004 efter förvärvandet av BenRiach (även det från Pernod Ricard) och är privatägt av tre personer – whiskyveteranen och master blender Billy Walker och de två sydafrikanska whiskyentrepenörerna Geoff Bell och Wayne Kieswetter. GLENDRONACHDESTILLERY.COM

Se alla produkter från GlenDronach Distillery

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab