Produkter

Taggar

Nigab - GlenDronach Peated

GlenDronach Peated

Maltwhisky | ARTIKELNUMMER: 85943
70 cl | 549:-

I doften möter en delikat ton av krusbär, kanel, kanderat socker och citrus som tränger genom en stillsam och behaglig torvrök. Smaken bjuder på rök, vanilj, ek och härliga toner av sherry, eftersmaken är stillsamt rökig och leder tankarna till glödande björkved, ljunghonung och krispig malt.

GlenDronach är utan tvekan det mest sherrysköna av alla skotska destillerier. Inget annat destilleri har en lika hårdnackad fatpolicy när det gäller att lagra sin whisky på väl indränkta genuina sherryfat. Därför är det spännande när destilleriet, för första gången i modern tid, gör ett avsteg från sin policy och presenterar en bourbonlagrad rökig whisky med enbart lättare sherrytoner.

GlenDronach är på många sätt ett av Skottlands mest fascinerande destillerier. Ett vackrare destilleri får man leta efter där det ligger dolt mellan svepande kullar och betande kor vid Dronach Burn i Eastern Highland. Destilleriet är gammalt, närmar sig 200 år och drevs ända in i 2000-talet på ett mycket ålderdomligt sätt. Bland annat med öppna koleldar under pannorna. Förr i tiden, före 1960 och tidigare, tillverkade GlenDronach en betydligt rökigare whisky än i dag. Då mältade man kornet på egna golv och torkade malten med pyrande torvrök i en egen kölna. När man nu lanserar en modern rökig whisky är det på sitt sätt en återgång till old-school GlenDronach. Sina första levnadsår har GlenDronach Peated tillbringat på amerikanska bourbon hogsheads på cirka 230 liter för att därefter få en slutlagring på typiska GlenDronska sherryfat, både klassisk Oloroso och den sötare Pedro Ximenes. Resultatet är en mycket mångfacetterad whisky som förenar såväl rökighet som sherry och samtidigt lyfter fram destillerikaraktären på ett synnerligen välbalanserat sätt.

Läs mer

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab