Produkter

Taggar

Smak av vanilj och ek dominerar, men också torkade aprikoser, apelsin och pomerans. I eftersmaken kommer fikon, mörk choklad och en lång kvardröjande sötma.

Glenfiddich Rich Oak 14 år Glenfiddich 14 Rich Oak är ännu ett exempel på innovativt fatarbete från familjen Grant. Rich Oak har först legat minst 14 år på amerikanska bourbonfat för att därefter, som den första whiskyn i världen, genomgått en tvåstegsslutlagring under tre månader. Först på amerikanska nya ekfat och därefter på spanska sherryfat. De färska faten tillför ett lager av vanilj och kryddighet medan sherryfaten ger en djup sötma. Glenfiddich Rich Oak buteljeras i en 20 cl-flaska.

Visste du detta om Glenfiddich:

  • Glenfiddich betyder dalen med hjortarna på Gaeliska, därav hjorten i logotypen
  • Glenfiddich tillverkas i några av Skottlands minsta pannor, å andra sidan är de många, 30 stycken
  • Glenfiddich har ett eget tunnbinderi, egen buteljeringsanläggning, och man använder, ovanligt nog, eget källvatten vid buteljeringen
  • I destilleriets 45 lagerhus får det plats nästan 800 000 fat
  • 1969 öppnade man Skottlands första besökscenter. I dag har närmare fyra miljoner whiskyturister besökt det femstjärniga centrat.

Glenfiddich 14 Rich Oak är en whisky för den som vill prova något nytt. Den dubbla slutlagringen är förmodligen Glenfiddich ensamma om. En utsökt whisky att erbjuda den som vill prova något med mycket smak och kraft.

Glenfiddich 14 Rich Oak är ett exempel på förfinat fatarbete. Resultatet har blivit en mångfacetterad whisky där många smaker balanseras. Glenfiddich husstil med en intensiv kryddig maltsötma är framträdande.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 596 | PRIS: 179:-
VOLYM: 20 cl | ALKOHOL: 40%
LAND: Skottland | REGION: Highland | PRODUCENT: Glenfiddich
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Glenfiddich

Mer om producenten

William Grant & Sons har lyckats behålla sitt oberoende sedan det grundades i Dufftown 1886 när den då 47-årige William Grant förverkligade sin livsdröm och startade familjens första destilleri. William Grant & Sons har haft en enorm betydelse för den skotska whiskyindustrin. Med lanseringen av Glenfiddich 1963 uppfann man i princip marknaden för single maltwhisky, man var också först med att förstå betydelsen av...

Se alla produkter från Glenfiddich

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab