Produkter

Taggar

Glenfiddich är på många sätt kungsdestilleriet i Skottland. Glenfiddich betydelse för den moderna whiskyn kan knappast överskattas. På punkt efter punkt är Glenfiddich en föregångare och har mer eller mindre skapat marknaden för whisky som vi i dag känner den. Nu finns en trepack, 3 x 20 cl Glenfiddich, i åldrarna 12, 15 och 18 år – perfekt för en mindre provning.

Med en kapacitet på omkring 20 miljoner flaskor årligen är Glenfiddich världens största maltwhiskydestilleri. Glenfiddich grundades av William Grant 1886 då han på äldre dagar förverkligade sin livsdröm och byggde sitt efterlängtade destilleri för de 800 pund han hade lyckats spara ihop under många år som bokhållare på Mortlach. Ända sedan dess har Glenfiddich varit ett familjeägt och familjestyrt destilleri. När man i början av 1960-talet inledde en internationell storsatsning var Glenfiddich det första bolaget i Skottland som profilerade och exporterade single maltwhisky. Glenfiddich var också först med att förstå betydelsen av marknadsföring, besöksturism, taxfree-försäljning, flaskdesign, slutlagring och tv-reklam. Glenfiddich skapade under 1960- och 70-talen helt nya förutsättningar för Skottland och för den moderna skotska whiskyeran.

Glenfiddich blev tidigt ett signum för Speysidewhisky och utvecklade en kommersiell stil på whiskyn som i dag kännetecknar stora delar av branschen. Tack vare de små, men väldigt många, pannorna, 31 stycken, lyckas Glenfiddich göra en storskalig hantverksprodukt. Man har alltså lyckats behålla den klassiska whiskyns smaker där, honungssötma, fruktighet och maltighet är lika mycket en husstil för Glenfiddich som en förebild för skotsk whiskyindustri.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 477 | PRIS: 399:-
VOLYM: 60 cl | ALKOHOL: 40%
LAND: Skottland | REGION: Speyside | PRODUCENT: Glenfiddich
PRESSBILD: Ladda ner

Glenfiddich

Mer om producenten

William Grant & Sons är världens största familjeägda dryckeskoncern. Bolaget har lyckats behålla sitt oberoende sedan det grundades i Dufftown 1886 när den då 47-årige William Grant förverkligade sin livsdröm och startade familjens första destilleri. William Grant & Sons har haft en enorm betydelse för den skotska whiskyindustrin. Med lanseringen av Glenfiddich 1963 uppfann man i princip marknaden för single...

Se alla produkter från Glenfiddich

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab