Produkter

Taggar

Smaken har en silkeslen maltighet och honungsmild sötma, sommargräs, gräddig mjölkchoklad, rostad mandel och en fruktig eftersmak med en svag antydan av rök.

Grant’s världsberömda blendwhisky föddes ur whiskyvärldens största skandal. 1898 hade bröderna Robert och Walter Pattison mot löften av att köpa enorma volymer sprit fått varenda destillatör i Skottland att fylla lagerhusen. När bröderna plötsligt avslöjades som bluffmakare sköljde chockvågor genom hela branschen. Åtskilliga destillerier stängdes och andra kom att tystna i decennier. William Grant var ytterst nära att förlora sina destillerier, men samlade kraft bakom släktens stridsrop ”Standfast”.

Grant’s Ale Cask har slutlagrats i omkring fyra månader på fat som innehållit en kraftfull ale från Caledonian Brewery i 30 dagar. Ölfaten bidrar med med söta, rostade toner och en rund maltighet. Grant’s Ale Cask är den enda skotska whisky som slutlagrats på alefat.

Visste du detta om Grant’s:

  • Receptet på Grant’s är i princip detsamma som när William Grant skapade Standfast 1898
  • Grant’s berömda trekantiga flaska ritades 1957 av den berömde designern Hans Schleger
  • Grant’s var den första whisky som marknadsfördes via tv-reklam
  • När Grants lanserades krävdes 181 kundbesök för att sälja den första flaskan, 503 för den andra

Grant’s Ale Cask är en mycket lämplig whisky att erbjuda whiskyintresserade ölvänner. Det är en unik och annorlunda whisky som har toner och smaker som är ovanliga. Samtidigt är det en mycket mjuk och insmickrande whisky. Också en whisky för erfarna whiskydrickare som vill uppleva whisky på ett nytt sätt.

Slutlagringen på ölfat ger Grant’s Ale Cask en gräddig och lite söt vaniljton. Den påminner om crème brûlée och klassisk gräddkola. Den är mycket mjuk och silkeslen.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 87120 | PRIS: 339:-
VOLYM: 70 cl | ALKOHOL: 40%
LAND: Skottland | PRODUCENT: William Grant & Sons
PRODUKTBLAD: Ladda ner

William Grant & Sons

Mer om producenten

William Grant & Sons är ett av den skotska whiskyindustrins mest anrika dryckesföretag. Än i dag ägs och drivs bolaget av familjen Grant som på många sätt utvecklat och förändrat den skotska dryckesindustrin. William Grant inledde sin bana i whiskyindustrin som bokhållare vid Mortlach Distillery 1839. Han hade en dröm om att starta ett eget destilleri, men med en växande familj (så småningom nio barn) krävdes det...

Se alla produkter från William Grant & Sons

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab