Produkter

Taggar

Nigab - Grant’s Nordic Oak

Grant’s Nordic Oak

Blended whisky | ARTIKELNUMMER: 85904
70 cl | 319:-

Karaktäristisk Speyside-doft med maltnoter. Ren och samtidigt komplex med inslag av sötma och fruktighet så som päron och banan samt en fat-kryddighet. Beslutsam karaktär med fin balans mellan sötman från ekfatens vanilj och skarpare inslag av malt. Texturen är silkeslen mogen med en hint av kryddighet. Lång och dröjande eftersmak med inslag av sötma.

Till Grants Nordic Oak har Master Blender Brian Kinsman låtit Grant’s Family Reserve slutlagras på noggrant utvalda ekfat från Norden.

Grant’s Nordic Oak är representativ för Grant’s-familjen med behaglig balans av fruktighet, rök och sötma. Den är en len och rund med distinkta malttoner och viss rökighet. Samtidigt bidrar de nordiska ekfaten med en härlig twist av kryddighet och subtila toner av vanilj. Skotsk blended whisky och nordisk ek är en kombination som både är premium och spännande säger Brian Kinsman, Master Blender på Grant’s.

De nordiska ekfaten är de mest exklusiva ekfaten som har används för whiskytillverkning i Grant’s historia, eken är av högsta kvalitet och kommer från Sverige, Norge och Finland. I Sverige har eken hämtats från en av Sveriges mest kända och vackra ekskogar, ekskogen på Visingsö i Vättern.
Lanseringen är en del av Grant’s grundfilosofi att alltid finna innovativa smakkombinationer och skapa blended whisky av högsta kvalitet.

Familjen Grant har på många sätt gått i spetsen för att marknadsföra och bygga upp intresset för den skotska whiskyn. Man var det företag som allra tidigast insåg vikten av en tydlig profil. 1957 skapades den trekantiga flaska som blivit en modern stilikon i dryckesvärlden. Den ritades av den berömde designern Hans Schleger (som även designat skylten till Londons tunnelbana). Grant’s var också den första whisky som marknadsfördes med tv-reklam.

Grant’s Family Reserve är en elegant och mjuk whisky, som med fördel kan drickas som den är eller med lite vatten. Den är också mycket populär som drinkbas i många berömda whiskydrinkar. Maltwhiskyn som ingår i Grant’s blandningar kommer i hög grad från Speyside och från destillerier som är kända för att göra en mjuk whisky med tydlig sötma, vanilj och fruktighet.

Läs mer

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab