Produkter

Taggar

Nigab - Grant's Sherry Cask

Grant’s Sherry Cask

Blended whisky | ARTIKELNUMMER: NG80636
70 cl | 340:-

Torr och kraftig smak av mörk choklad, mörka bär, russin, dadlar och en lång och söt eftersmak.

Grant’s Sherry Cask är en klassisk Family Reserve som slutlagrats två till fyra månader på fat som tidigare har innehållit olorososherry. Den karaktärsfulla sherryn bidrar med ännu ett lager av kryddighet, nötsmaker och lädertoner i whiskyn. 2001 var Grant’s det företag som introducerade slutlagring på sherryfat, något som i stort sett alla destillerier gör numera.

Grant’s Sherry Cask är mycket lämplig för den som vill ha lite kraftfullare whisky med mer vinösa toner. En after-dinner-whisky, som är suverän att servera till, eller helt enkelt hälla över, en vaniljglass. En whisky för den som vill prova något som har utvecklat whiskybranschen.

Slutlagringen på sherryfat ger Grant’s Sherry Cask en lite dovare och mer vinös smak. Den har en lite kärvare och något mer kraftfull smak än övriga buteljeringar i Grant’s-familjen.

William Grant & Sons är ett av den skotska whiskyindustrins mest anrika och betydelsefulla företag. Än i dag ägs och drivs bolaget av familjen Grant som på många sätt utvecklat och förändrat den skotska whiskyindustrin.

Familjen Grant har på många sätt gått i spetsen för att marknadsföra och bygga upp intresset för den skotska whiskyn. Man var det företag som allra tidigast insåg vikten av en tydlig profil. 1957 skapades den trekantiga flaska som blivit en modern stilikon i dryckesvärlden. Den ritades av den berömde designern Hans Schleger (som även designat skylten till Londons tunnelbana). Grant’s var också den första whisky som marknadsfördes med tv-reklam.

Grant’s Family Reserve är en elegant och mjuk whisky, som med fördel kan drickas som den är eller med lite vatten. Den är också mycket populär som drinkbas i många berömda whiskydrinkar. Maltwhiskyn som ingår i Grants blandningar kommer i hög grad från Speyside och från destillerier som är kända för att göra en mjuk whisky med tydlig sötma, vanilj och fruktighet.

Läs mer

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab