Produkter

Taggar

Inycon Chardonnay Organic är ett torrt vitt vin med karaktär av mogna persikor, fläder och äppel. Doften är frisk med päron, pomerans och vanilj. Smaken är smörig och har rika inslag av tropiska frukter.
Vinet serveras svalt, 8-10°C till rätter av fisk, kalv eller annat ljust kött.

Sicilien är ett fascinerande soldränkt hörn av Europa och en allt mer uppskattad del av vinvärlden. Inte någon annanstans i Europa får vingårdarna lika mycket sol och vinstockarnas rötter letar sig långt ner i den svarta ask- och lavajorden. Sicilianarna lever nära naturen och vet att värna den. Därför är deras vinproduktionen i hög grad ekologisk. Inycon Chardonnay Organic kommer från gårdar där miljöengagemanget kommit längre än på många andra håll.

Cantine Settesoli har länge drivits utifrån ett mycket medvetet miljötänk. Medan andra vingårdar nöjer sig med att uppfylla baskraven för ekologisk odling tar Settesoli detta ett par steg till. Redan 2008 driftssatte man Italiens största solenergianläggning när man installerade över 1500 solpaneler. Året därpå gick man helt över till förpackningar av returmaterial och inom kort inviger man en stor biogasanläggning som kommer att generera el och värme till både vineriet och regionen. Dessutom har man utvecklat ett spårbarhetssystem där man kan följa varje flaska tillbaka till den enskilde odlaren och den exakta växtplatsen.

Att bruka jorden i samklang med naturen för social och ekonomisk utveckling har gjort Settesoli till ett av Italiens främsta exempel på att målmedvetet engagemang kan bekämpa fattigdom och förändra förutsättningarna för en hel region. Det sociala arbetet är mycket omfattande och innefattar allt från att bistå organisationer som jobbar för utsatta barn i Brasilien till att stötta lokala härbärgen för hemlösa på Sicilien. Tack vare sitt sociala engagemang har Settesoli tilldelats den italienska republikens mest prestigefulla utmärkelse för socialt arbete.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 12418 | PRIS: 79:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 13%
LAND: Italien | REGION: Sicilien | PRODUCENT: Inycon
PRESSBILD: Ladda ner

Inycon / Cantine Settesoli anses i dag vara en föregångare för modern vinindustri, både när det gäller modern vinifiering och ekologisk vinproduktion. Kooperativet grundades 1958 av lokala vinbönder som gick samman för att hjälpa varandra genom en tid av svår lågkonjunktur och omfattande utvandring från efterkrigstidens Italien. Kooperativet ligger utanför den historiska staden Menfi på Siciliens västkust där greker,...

Se alla produkter från Inycon

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab