Produkter

Taggar

Ett torrt, medelfylligt och smakrikt vin med karaktär av mango och apelsin.
Vinet serveras svalt, 8-10° C till rätter av fisk, kalv eller annat ljust kött.

Inycon Chardonnay Pinot Grigio är en blandning gjord exklusivt för den svenska marknaden. Druvorna har under hela tillverkningsprocessen varit separerade och vinet blandas först i slutet. Efter det att druvklasarna avstjälkats har druvorna pressats varpå musten kylts till 8° C. Musten har sedan fått vila över natt och separat jästs på tankar av rostfritt stål med tillsatt jäst vid 15-18° C. Vinet är ett utmärkt exempel på hur ett varmt klimat kan ge utsökta och kraftfulla viner och visar här Siciliens potential och nya stil. För att framhäva ung fruktighet lagras inte vinet på ekfat utan har endast fått en kort tids lagring på ståltank. Innan tappning på box har vinet klarats med bentonit.

Sicilien domineras av vulkanisk jordmån och ett stabilt varmt klimat som är idealiskt för vinodling. I flera tusen år har olika antika kulturer odlat vin på Sicilien men under det senaste decenniet har dagens sicilianska viner påverkats kraftigt av omvärldens utveckling. Länder som Australien har stått som inspirationskälla för hur man med modern teknik och användande av efterfrågade druvsorter kan göra viner som motsvarar konsumenternas önskemål. Sicilien har blivit ett av Italiens ”hetaste” områden för dessa nya fylliga, fruktiga viner. Inycon Estate, baserat i Menfi på Siciliens västkust, är en av föregångarna som med hjälp av en hypermodern vinanläggning och minimalt användande av bekämpningsmedel idag producerar några av öns allra bästa viner. De ingår i ett av Europas största vinkooperativ, Cantine Settesoli som totalt förfogar över mer än 6 000 hektar vingårdar.

Namnet härstammar ur en tradition från förkristen tid, då Sicilien tillhörde Grekland och den årliga skördefesten kallades Inycon.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 2153 | PRIS: 209:-
VOLYM: 300 cl | ALKOHOL: 13%
LAND: Italien | REGION: Sicilien | PRODUCENT: Inycon
PRESSBILD: Ladda ner

Inycon / Cantine Settesoli anses i dag vara en föregångare för modern vinindustri, både när det gäller modern vinifiering och ekologisk vinproduktion. Kooperativet grundades 1958 av lokala vinbönder som gick samman för att hjälpa varandra genom en tid av svår lågkonjunktur och omfattande utvandring från efterkrigstidens Italien. Kooperativet ligger utanför den historiska staden Menfi på Siciliens västkust där greker,...

Se alla produkter från Inycon

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab