Produkter

Taggar

Fruktig och ren doft av päron, citrus och mineral. Smaken är torr och med koncentrerad frukt med inslag av päron, persika och citrus. Frisk syra, rena aromer och lång, elegant eftersmak.

Gunter Künstler är en av de bästa i Tyskland på att ta fram egenskaperna ur varje enskild vingård, och gör varje år en mängd unika viner från separata vingårdslägen. Av naturliga skäl blir dessa viner dyra, och därför väljer Gunter att varje år även göra en cuvée på en blandning av de viner som av någon anledning inte platsar i toppvinerna. Denna blandning speglar på ett utmärkt sätt, men till ett mycket attraktivt pris, vad Künstlers viner handlar om: koncentrerad frukt, frisk syra, rena aromer och lång, elegant eftersmak. Ett vin som smakar utmärkt i dag, och som kommer att utvecklas med 3-5 års lagring.

På varje flaska från Weingut Künstler står det ”seit 1648” – sedan 1648. Det är från det året som de äldsta skriftliga beläggen finns för att familjen Künstler ägnade sig åt vinodling i nuvarande södra Tjeckien. Efter andra världskriget blev den tysktalande befolkningen utkörd från detta område, och Franz Künstler gick till fots till Rheingau, där han så småningom fick arbete på en vingård. På 60-talet kunde han köpa en bit egen mark, och successivt byggde han upp en egen vinegendom. Sonen Gunter Künstler tog över på 80-talet, och det är under hans ledning som Weingut Künstler har växt till att bli en av de högst rankade i Rheingau och hela Tyskland.
Vingårdarna och vineriet ligger i Hochheim, i Rheingaus östra del. Sedan två år gör Weingut Künstler även vin från hyrda vingårdar i några av de bästa lägena i Rüdesheim. Totalt äger man 37 hektar vingårdar, till 80% planterade med riesling.

 

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 5375 | PRIS: 139:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 13%
LAND: Tyskland | REGION: Rhiengau | PRODUCENT: Künstler
PRESSBILD: Ladda ner

Künstler

Mer om producenten

Den moderna historien började dock med att Franz Künstler efter andra världskrigets slut tvingades att flytta till Tyskland. Efter att ha skaffat sig en formell utbildning i oenologi började han arbeta hos olika vinodlare i Rheingau. År 1965 fick han tillgång till egna vingårdar och började bygga upp Weingut Franz Künstler, som idag rankas som en av de allra bästa producenterna i Tyskland. Idag är Franz son, Gunter Künstler...

Se alla produkter från Künstler

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab