Produkter

Taggar

Klar färg. Tydlig doft av körsbär och bittermandel. Söt intensiv smak av körsbärskärnor.

Maraschino tillverkas genom att man destillerar saften av en särskild sorts sura körsbär (marasca). Marascakörsbären växer på bergssluttningar nära Padova i nordöstra Italien. Destillatet lagras sedan i minst 2 år på fat av finskt askträ. Den färdiga produkten säljs bl a till chokladtillverkare och parfymproducenter eller spädes ut med destillerat vatten och rent socker till Maraschino 32%.

Bakgrunden till den välkända bastomspunna flaskan är att man från början ville undvika att flaskorna skulle gå sönder vid båttransporten mellan glasbruket i Murano och fabriken. Nu har den blivit ett berömt kännemärke för Maraschino Luxardo. Flaskorna kläs fortfarande för hand av hantverkare i Torreglia.

Ett klassiskt användningsområde för maraschino är som smaksättning i fruktsallader, uppfriskande i long drinks, smakrik i cocktails och i bakverk. Dessutom smakar den utmärkt tillsammans med italiensk glass.

Företaget Luxardo i Torreglia i norra Italien etablerades 1821 och är fortfarande i familjen Luxardos ägo. Maraschino är en av företagets stora produkter och exporteras till nästan 40 länder. Luxardo äger egna odlingar med över 20.000 marasca-körsbärsträd. Ett klassiskt användningsområde för maraschino är som smaksättning i fruktsallader, uppfriskande i long drinks, smakrik i cocktails och i bakverk. Dessutom smakar den utmärkt tillsammans med italiensk glass.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 80738 | PRIS: 239:-
VOLYM: 50 cl | ALKOHOL: 32%
LAND: Italien | PRODUCENT: Luxardo
PRESSBILD: Ladda ner

Företaget Luxardo etablerades 1821 och är fortfarande i familjen Luxardos ägo. Luxardo är en av de äldsta europeiska producenterna av likör och låg fram till andra världskriget i staden Zara i det som idag är Slovenien. Under kriget förstördes fabriken helt och man flyttade då verksamheten till Torreglia i Veneto i norra Italien. Luxardos varumärken levereras över så gott som hela världen. Man producerar idag alla...

Se alla produkter från Luxardo

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab