Produkter

Taggar

Helt svart färg. Doft med tydlig karaktär av anis. Söt, mild smak av stjärnanis.

Passione Nera är en infusion av grön siciliansk anis och ren sädessprit. Den svarta färgen får den från fläderbär (Sambuca Nigra på latin). Den svarta färgen gör att produkten inte får kallas sambuca – den intensiva smaken av stjärnanis är dock precis den samma som i vattenklar sambuca. Passione Nera avnjutes lämpligast efter maten i små glas, rumstempererad eller on the rocks.

 Sambuca blev populär i Italien på 50-talet och har sedan spridits över världen tillsammans med det framgångsrika italienska köket. Den milda smaken av anis och den kraftigare sötman har gjort sambuca betydligt populärare än de likaledes aniskryddade ”kusinerna” ouzo (från Grekland) och pastis (från Frankrike).

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 70097 | PRIS: 224:-
VOLYM: 50 cl | ALKOHOL: 38%
LAND: Italien | PRODUCENT: Luxardo
PRESSBILD: Ladda ner

Företaget Luxardo etablerades 1821 och är fortfarande i familjen Luxardos ägo. Luxardo är en av de äldsta europeiska producenterna av likör och låg fram till andra världskriget i staden Zara i det som idag är Slovenien. Under kriget förstördes fabriken helt och man flyttade då verksamheten till Torreglia i Veneto i norra Italien. Luxardos varumärken levereras över så gott som hela världen. Man producerar idag alla...

Se alla produkter från Luxardo

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab