Produkter

Taggar

Mandrarossa Cavadiserpe är en blend av merlot 60 % och alicante bouchet 40 % . Vacker djupröd färg och en behaglig doft av röda vinbär, blåbär och torkade örter. Smaken är koncentrerad och i balans med aromen. Där finns mogna plommon, en finstämd kryddighet med stråk av timjan och lakrits. Eftersmaken har en elegant ton av ek som klingar av i lätta tanniner. Det är ett förträffligt vin till nötkött, lammkotletter, rådjurs- och hjortfilé, men också till mogna ostar, pasta och det lokala sicilianska köket. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lagring i tre till fem år. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lagring i tre till fem år. Bör serveras lätt kylt runt 16–18 grader.

På senare år har den sicilianska vinindustrin flyttat fram sina positioner rejält. Med sciroccon som sveper in från Sahara har den fascinerande ön rest sig och är nu otvivelaktigt den främsta av Medelhavets många vin-öar. Cavadiserpe är ett omskrivet vin i berömda Mandrarossa-rangen från den stora producenten Settesoli. 

Trots att Sicilien svarar för en stor del av den italienska vinproduktionen var ön länge en region i skuggan av andra italienska regioner. Under efterkrigstiden plågades Sicilien av emigration, fattigdom och ett administrativt kaos. Många vinbönder valde att odla andra grödor, flytta till fastlandet eller ännu längre norrut i Europa på jakt efter arbeten. Vinproduktionen på Sicilien koncentrerades till bulkviner som fylldes på tankbåtar och slukades av den italienska vermouthindustrin. Men situationen har förändrats. Nu kommer mer och mer högklassigt vin från Sicilien, exporten har ökat och öns ”nationalvin” Marsala har fått en renässans.

Sicilien har ett av Europas hetaste och torraste klimat. Öns sydspets ligger på samma breddgrad som Algeriet och Tunisien. Från Nordafrikas öknar faller sand som lössjord och Medelhavet för med sig salta regn. Sicilien erbjuder mycket varierade förutsättningar för vinodling med stora höjdskillnader med svalare lägen. Den vulkaniska och porösa lavajorden, särskilt kring Etna, har höga halter av svavel, aska och pimsten och utvecklar viner med en unik mineralton. Mycket omtalad är den röda lerjorden på öns sydvästra del som anses ge viner med en utpräglad körsbärs- och svartvinbärsfrukt. Det var för övrigt ur denna jord som Adam en gång skapades, åtminstone om man frågar de många fromma katolikerna på ön. Mandrarossa Cavadiserpe kommer från regionen med samma namn strax väster om Agrigento i sydvästra Sicilien.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 73761 | PRIS: 169:-
VOLYM: 750 cl | ALKOHOL: 14%
LAND: Italien | REGION: Sicilien | PRODUCENT: Mandrarossa
PRESSBILD: Ladda ner

Mandrarossa

Mer om producenten

Mandrarossa bildades i slutet av 1950-talet när flera små vinbönder gick samman för att stå emot lågkonjunkturen och motverka emigrationen från efterkrigstidens svårt drabbade och fattiga Italien.  Småskaligheten och de små producenterna med vitt skilda vingårdar sätter än idag sin prägel på Mandrarossa. Sedan starten har Mandrarossa varit en del av Settesoli som är en av Europas största vinproducenter. Mandrarossas...

Se alla produkter från Mandrarossa

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab