Mandrarossa Cavadiserpe 2016

Rött vin | ARTIKELNUMMER: 73761
75 cl | 149:-

Mandrarossa Cavadiserpe är en blend av merlot 60 % och alicante bouchet 40 % . Vacker djupröd färg och en behaglig doft av röda vinbär, blåbär och torkade örter. Smaken är koncentrerad och i balans med aromen. Där finns mogna plommon, en finstämd kryddighet med stråk av timjan och lakrits. Eftersmaken har en elegant ton av ek som klingar av i lätta tanniner. Det är ett förträffligt vin till nötkött, lammkotletter, rådjurs- och hjortfilé, men också till mogna ostar, pasta och det lokala sicilianska köket. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lagring i tre till fem år. Bör serveras lätt kylt runt 16–18 grader.

Mandrarossa Cavadiserpe 2016 har fått toppbetyget ”Tre Bicchieri” (tre glas) i den prestigefyllda italienska vinguiden Gambero Rosso. Därmed är Cavadiserpe ett av Italiens 200 bästa röda viner 2018.

Här kan du läsa mer om Sicilien.

Trots att Sicilien svarar för en stor del av den italienska vinproduktionen var ön länge en region i skuggan av andra italienska regioner. Under efterkrigstiden plågades Sicilien av emigration, fattigdom och ett administrativt kaos. Många vinbönder valde att odla andra grödor, flytta till fastlandet eller ännu längre norrut i Europa på jakt efter arbeten. Vinproduktionen på Sicilien koncentrerades till bulkviner som fylldes på tankbåtar och slukades av den italienska vermouthindustrin. Men situationen har förändrats. Nu kommer mer och mer högklassigt vin från Sicilien, exporten har ökat och öns ”nationalvin” Marsala har fått en renässans.

Sicilien har ett av Europas hetaste och torraste klimat. Öns sydspets ligger på samma breddgrad som Algeriet och Tunisien. Från Nordafrikas öknar faller sand som lössjord och Medelhavet för med sig salta regn. Sicilien erbjuder mycket varierade förutsättningar för vinodling med stora höjdskillnader med svalare lägen. Den vulkaniska och porösa lavajorden, särskilt kring Etna, har höga halter av svavel, aska och pimsten och utvecklar viner med en unik mineralton. Mycket omtalad är den röda lerjorden på öns sydvästra del som anses ge viner med en utpräglad körsbärs- och svartvinbärsfrukt. Det var för övrigt ur denna jord som Adam en gång skapades, åtminstone om man frågar de många fromma katolikerna på ön. Mandrarossa Cavadiserpe kommer från regionen med samma namn strax väster om Agrigento i sydvästra Sicilien.

Läs mer
ARTIKELNUMMER: 73761
PRIS: 149:-
VOLYM: 75 cl
ALKOHOL: 14%
LAND: Italien
REGION: Sicilien
PRODUCENT: Mandrarossa
PRODUKTBLAD: Ladda ner
PRESSBILD: Ladda ner

Mandrarossa bildades i slutet av 1950-talet när flera små vinbönder gick samman för att stå emot lågkonjunkturen och motverka emigrationen från efterkrigstidens svårt drabbade och fattiga Italien.  Småskaligheten och de små producenterna med vitt skilda vingårdar sätter än idag sin prägel på Mandrarossa. Sedan starten har Mandrarossa varit en del av Settesoli som är en av Europas största vinproducenter. Mandrarossas…

Mandrarossa Zibibbo Secco Costadune

Mandrarossa Zibibbo Secco Costadune 2018 (It)

Zibibbo Secco Costadune har samma friskhet och arom som sitt berömda syskon, den aromatiska muscatdruvan. Det är ett...
Pris: 119:- (75 cl)
Mandrarossa_Timperosse_nigab

Mandrarossa Timperosse Petit Verdot 2018 (It)

Mandrarossa Timperosse har en mörk djupröd färg. Doften är intensiv med mörka bär och frukter, som plommon, svarta...
Pris: 249:- (150 cl)

Inspiration

Höstig Ragu al Penne med buffelmozzarella
Huvudrätt

Höstig Ragu al Penne med buffelmozzarella

Huvudrätt

Grillad biff och champinjoner med melon- och ricottasallad

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close