Produkter

Taggar

Mörkt tegelröd färg. Mogen och typiskt kryddig doft med inslag av fat, dill och torkad frukt. Mjukt kryddig smak med inslag av torkad frukt, dill, läder och fat. Lång eftersmak.

Marques de Arienzo är en relativt ung bodega, som startades under vågen av nyinvesteringar i Rioja i början på 1980-talet. Som konsult vid byggandet av vineriet och anläggandet av vingårdarna anlitades den världsledande auktoriteten professor Emile Peynaud från universitetet i Bordeaux. De 300 hektar stora vingårdar planterades alla med vinrankor med Guyot-uppbindning, som på den tiden var helt nytt för Rioja. 1986 släpptes de första vinerna från Marques de Arienzo till försäljning. Sedan skulle det dröja 20 år till nästa stora förändring, då Marques de Arienzo köptes upp av Marques de Riscal – grannen i den lilla vinbyn Elciego. I dag görs vinerna med Marques de Arienzo på etiketten i Marques de Riscals ultramoderna vineri, och druvorna kommer fortfarande från de högklassiga vingårdarna som planterades 1986.

Vinet: 95% tempranillo, 5% övriga. Lagrat 24 månader på fat och 24 månader på flaska.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 2710 | PRIS: 129:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 13%
LAND: Spanien | REGION: Rioja | PRODUCENT: Marqués de Arienzo
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Marqués de Arienzo

Mer om producenten

År 1981 nyplanterades 300 hektar vingårdar, alla med Guyot-uppbindning (som på den tiden var nytt för Rioja), och ett helt modernt vineri byggdes. 1986 släpptes de första vinerna till försäljning.  Bodegas Domecq gick 1994 ihop med Allied Lyons och bildade Allied Domecq. Marques de Arienzo gick år 2005 över i Pernod Ricards ägo, när de köpte delar av Allied Domecq. Marques de Riscal köpte i juli 2010 varumärket Marques...

Se alla produkter från Marqués de Arienzo

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab