Mount Peak Rattlesnake Zinfandel 2015

Mount Peak Rattlesnake Zinfandel 2015

Rött vin | ARTIKELNUMMER: 70757
75 cl | 599:-

Rattlesnake Zinfandel är ett fylligt och kraftfullt vin med robusta och fruktiga smaker. Här möter franska örter, rostad ek en kryddig, lite pepprig doft. Här finns också rika inslag av björnbär och svarta körsbär. Smaken är fruktig och intensiv med mogna plommon, fikon och toner av tobak, lakrits och blåbär.

Kan man tänka sig ett mer spännande vin än något som gjorts av druvor som skördats för hand där man hela tiden måste se var man sätter fötterna av rädsla för skallerormar. Kaliforniska Mount Peak Winery vet vad det handlar om. De delar vingårdar med en av världens farligaste ormar. 2015 Zinfandel Rattlesnake har sannerligen vuxit bland väktare.

Berättelsen om Mount Peak och den hyllade vingården Monte Rosso tar sin början för snart 150 år sedan. Här, strax norr om San Fransisco och den historiska vinstaden Sonoma där Kaliforniens självständighet proklamerades under några dramatiska dagar 1846, finns några av världens bästa odlingslägen för zinfandeldruvan. Dagens Mount Peak Winery har låtit sig inspireras av historien och försökt återskapa atmosfär och känsla från den tid då Kalifornien och Kaliforniens vinodling föddes.

Rattlesnake är en hyllning till den högsta punkten, Rattlesnake Hill, i vingården Monte Rosso. Här lever skallerormarna sida vid sida med duvorna. Under dagen kommer ormarna fram och vilar i det heta solskenet och på kvällarna virar de sig kring vinstockarna för att få värme och skydd.

2015 Zinfandel Rattlesnake är en blandning av 96 % zinfandel och en liten del petit sirah, som är en syrah-korsning som är typisk för Kalifornien. Vinet har sedan lagrats i över 30 månader på franska ekfat varav en stor del virgin wood.

Läs mer
ARTIKELNUMMER: 70757
PRIS: 599:-
VOLYM: 75 cl
ALKOHOL: 15,5%
LAND: USA
REGION: Sonoma
PRODUCENT: Mount Peak Winery
mount peak winery nigab

Mount Peak Winery

Mer om producenten

Mount Peak grundades i början av 1880-talet av Emanuel Goldstein och Benjamin Dreyfus, två affärspartners från San Fransisco som slog sig ner i Sonomadalen och började odla vin på en uttorkad farm som kallades Monte Rosso. Vingården blev snabbt omtalad men förbudstiden gjorde verksamheten omöjlig och gården fick förfalla. I dag nästan 150 år senare står fortfarande gamla murar och byggnader kvar, och framför allt växer…

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close