Produkter

Taggar

Ouzo 12 har en vattenklar färg. Doften är stor, generös och typisk ouzokaraktär av anis och kryddor. Söt och intensiv smak av stjärnanis och kryddor.

Ouzo 12 tillverkas fortfarande enligt grundreceptet från 1880-talet. Ouzo 12 framställs av en mängd olika kryddor och örter som tillsammans bildar en harmonisk arom och smak. Den destilleras två gånger i en enkal pannor s.k. Pot Stills. Ouzo 12 har idag 16 olika pannor som ger olika smaker och komplexitet till den färdiga Ouzo 12. 

Ingridienserna i Ouzo 12 är vatten, alkohol framställt från sockerbetor, fänkål, anisfrö, stjärnanis, kardemumma, muskotnöt, kanel och socker (max 30 gram per liter). En viktig del i Ouzo är det aromatiska ämnet anethol. Det är detta som gör att ouzon blir grumlig när man blandar den med vatten. Antehol finns naturligt i fänkål och anis.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 792 | PRIS: 145:-
VOLYM: 35 cl | ALKOHOL: 38%
LAND: Grekland | PRODUCENT: Ouzo 12
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Ouzo 12 är tillverkas fortfarande enligt grundreceptet från 1880-talet. Ouzo 12 framställ av en mängd olika kryddor och örter som tillsammans bildar en harmonisk arom och smak. OUZO12.COM

Se alla produkter från Ouzo 12

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab