Produkter

Taggar

Djupröd färg. Stor och generös doft av lagerblad, färska örter och björnbär. Inslag av charkuterier, rökta korvar och vitpeppar. Fylligt, ännu ungt vin med balanserad frukt. Lång och intensiv eftersmak.

Domaine de Thalabert i Crozes-Hermitage var en av de första vingårdarna som Antoine Jaboulet köpte 1834 vilket lade grunden till Domaine Paul Jaboulet Ainé idag.

En kort biltur från Tain L’Hermitage och med utsikt mot det berömda Hermitage-berget ligger Domaine de Thalabert – ett 40-tal hektar gamla Syrah-stockar i ett block. Det är den största sammanhållna vingården i norra Rhône. De karakteristiska stenarna i jorden hjälper till att jämna ut temperaturen under dygnet och åldern på stockarna, 40-60 år, gör att skördeuttaget är bara 25 till 30 hl per hektar.

Appellationen Crozes-Hermitage omfattade bara en by och 200 hektar vingård när den definierades på 1930-talet – och en femtedel av appellationen bestod då av Domaine de Thalabert. Sedan dess har myndigheterna varit generösa med namnet Crozes-Hermitage, idag omfattar appellationen 11 kommuner och över 1600 hektar, varav över 90 procent är Syrah. Men Domaine de Thalabert är än idag referensen.

Domaine Paul Jaboulet satsar sedan flera år på ekologisk och biodynamisk odling och det är ingen tvekan om att det gett resultat i vinerna – 2015 är genomgående en fantastisk årgång för domänen. 2015 Domaine de Thalabert har legat ett år på fat, varav 20 procent var nya, vilket ger komplexitet utan att låta faten ta överhanden.

Smaken visar upp en klassisk Crozes-Hermitage-profil med björnbär, vitpeppar och matiga tanniner. Serveras med fördel till lamm, gärna med rosmarin och vitlök. Jaboulet rekommenderar lagring i 8 till 20 år.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 91229 | PRIS: 279:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 13%
LAND: Frankrike | REGION: Rhône | PRODUCENT: Paul Jaboulet
PRESSBILD: Ladda ner

Paul Jaboulet

Mer om producenten

Paul Jaboulet är ett av Frankrikes prestigefulla vinföretag och producerar några av Rhônedalens mest klassiska viner, där deras ”Hermitage La Chapelle” anses vara ett av världens bästa viner. Vinhuset Paul Jaboulet grundades 1834 av Antoine Jaboulet och ägs idag av den schweiziska familjen Frey. Caroline Frey är utbildad oenolog och är ansvarig vinmakare i företaget. Familjen har även ägarintressen i Champagne samt...

Se alla produkter från Paul Jaboulet

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab