Paul Jaboulet Hermitage La Maison Bleue

Paul Jaboulet Hermitage La Maison Bleue 2016

Begränsad utgåva | ARTIKELNUMMER: 90157
75 cl | 589:-

Hermitage La Petite Chapelle har numera namnet La Maison Bleue – ett av Jaboulets mest omtalade viner på senare år, inte minst för att det rent av utmanar sin förnäma storasyster. Vinet är in i minsta detalj handgjort och handplockat från mycket gamla syrah-stockar. Det lagras upp till 18 månader före buteljeringen. Vinet är mycket aromatiskt med kraftfulla kryddiga smaker och tydliga tanniner. Passar till anka, kyckling, gåslever och lättare kötträtter. Jaboulet rekommenderar lagring upp till 20 år.

Paul Jaboulet har anor ända tillbaka till Napoleontiden då man vet att Antoine Jaboulet odlade vin i Rhônedalen. De första skriftliga beläggen för att han producerade vin är från 1834, men troligen var han redan då en etablerad vinmakare i trakten. Paul Jaboulet blev snart en av de främsta producenterna i norra Rhône, något som befästes år 1919 när de blev de enda ägarna till kapellet högst upp på Hermitage-kullen. Sedan dess heter deras främsta vin helt enkelt ”La Chapelle”. Egendomen var i familjen Jaboulets ägo fram till 2006, då den såldes till den schweiziska familjen Frey, som under ledning av den unga och dynamiska enologen Caroline Frey återuppväckt Paul Jaboulet till dess forna glans, något som avspeglas i ständigt ökande priser för deras klassiska viner, med La Chapelle i topp.

Efter drygt ett decennium under Freys ledning har Paul Jaboulet nu börjat certifiera sina ekologiska viner från och med årgång 2016 och nästa steg blir biodynamisk certifiering.

 

Läs mer
ARTIKELNUMMER: 90157
PRIS: 589:-
VOLYM: 75 cl
ALKOHOL: 14%
LAND: Frankrike
REGION: Rhône
PRODUCENT: Paul Jaboulet
PRESSBILD: Ladda ner

Paul Jaboulet

Mer om producenten

Paul Jaboulet har anor ända tillbaka till Napoleontiden då man vet att Antoine Jaboulet odlade vin i Rhônedalen. De första skriftliga beläggen för att han producerade vin är från 1834, men troligen var han redan då en etablerad vinmakare i trakten. Paul Jaboulet blev snart en av de främsta producenterna i norra Rhône, något som befästes år 1919 när de blev de enda ägarna till kapellet högst upp på Hermitage-kullen….

Paul Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2017 (Fr)

Djupröd färg. Stor och generös doft av lagerblad, färska örter och björnbär. Inslag av charkuterier, rökta...
Pris: 279:- (75 cl)
Paul Jaboulet Cornas Domaine de Saint-Pierre 2017

Paul Jaboulet Cornas Domaine de Saint-Pierre 2017 (Fr)

Jaboulet Cornas – Domaine de Saint-Pierre 2017 är ett mycket fylligt och mustigt vin med mängder av muskler och...
Pris: 579:- (75 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close