Produkter

Taggar

Nigab - Paul Jaboulet Saint Joseph Domaine de la Croix des Vignes 2014

Paul Jaboulet Saint Joseph Domaine de la Croix des Vignes 2014

Begränsad utgåva | ARTIKELNUMMER: 99325
75 cl | 280:-

Mörkt blåröd färg. Stor mörk doft av mörka bär, balanserade fat och violer, inslag av granit och mineral. Lång och intensiv eftersmak. Ett vin som kan drickas nu men kommer att utvecklas de kommande fem åren.

Vingården la Croix de Vignes ligger nedanför den mycket branta Vignes de Hospice strax utanför staden Tournon. Vi är i hjärtat av Saint Joseph i denna lilla vingård på bara 1,5 hektar. Sluttningen ligger rakt i söderläge och jordmånen är den härliga graniten.

Vinet dracks redan på 1500-talet och var på den tiden favoritvinet hos det franska hovet i Paris. På den tiden kallades vinerna härifrån Vin de Mauve efter namnet på den den lila färgen på vinet (lila på franska är mauve). Det nuvarande namnet gavs av munkar från Tournon under 1700-talet.

Vinet görs uteslutande av druvan syrah som skördades den 24 september 2014. Efter en mycket varm vår och en lika regnig sommar blev det äntligen uppehåll och lite varmare igen i slutet av augusti och september så druvorna kunde mogna och gav en mycket koncentrerad skörd. Vinet är vinifierat traditionellt med skalkontakt under 3 veckor och har sedan legat på franska fat i 12 månader varav 20% var nya.

Läs mer

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab