Produkter

Taggar

Port Charlotte Islay Barley 2008 har en finstämd doft med toner av rostade ekfat, karamelliserat socker, apelsinchoklad och rökt mynta. Smaken har en lätt sälta med en torr snäll rökighet som främsta kännetecken. Där finns också en påtaglig fruktighet med citronpeppar och mörka bär. Eftersmaken är lång och har en söt ekig avslutning.

Korn är den i särklass viktigaste råvaran när man destillerar whisky. En stor del av smakämnena som finns i whiskyn kan härledas till kornet. Därför är det en stor händelse när Bruichladdich lanserar Port Charlotte Islay Barley 2008 – en rökig whisky gjord på hundra procent Islaykorn. På Isle of Islay råder ett mycket speciellt klimat med råkalla, salta havsvindar, tunga regnskyar, få soldagar och doften av hav, tång, salt och sjöliv som hela tiden omger den avlägsna ön i Hebriderna. Att odla korn under sådana omständigheter är inte gynnsamt och kornodling har bara förekommit i liten skala på Islay. Islaykornet utvecklas sakta och tar till sig mycket smak av omgivningen.

Port Charlotte Islay Barley 2008 ger oss för första gången möjligheten att uppleva en rökig Islaywhisky såsom den var i en tid när kornet inte importerades från fastlandet eller övriga delar av världen. Kornet som används till Islay Barley kommer från fem lokala gårdar på Islay Coull, Kynagarry, Island, Rockside, Starchmill & Sunderland. Det skördades hösten 2008, mältades till 40 ppm med torv från Islay samma år och destillerades i december. Därefter fylldes spriten på amerikanska bourbonfat.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: NG20292 | PRIS: 649:-
VOLYM: 70 cl | ALKOHOL: 50%
LAND: Skottland | REGION: Islay | PRODUCENT: Bruichladdich
PRODUKTBLAD: Ladda ner

Bruichladdich

Mer om producenten

1939 fick Bruichladdich nya amerikanska ägare som satsade stort på att göra en skotsk whisky för den amerikanska marknaden ”The real McCoy”. Satsningen föll samman på grund av andra världskriget. I modern tid har ägarskiftena fortsatt fram till 2001 då vinhandlaren Mark Rainer och bolaget Murray McDavid förvärvade Bruichladdich och gav destilleriet en ny fast grund att stå på. Under Rainers och destillerichefen Jim...

Se alla produkter från Bruichladdich

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab