Produkter

Taggar

Stor doft av mörka bär, plommon, dadlar och en genomgående ton av svarta vinbär. Där finns också ljusare och blommigare stråk av syren och fläder. Smaken är sammetslen med en lätt strävhet och inslag av vanilj, mogen persika, russin och en behaglig eftersmak av syltade fikon och svarta vinbär.

Argentina har på senare år vuxit fram som ett av världens fem stora vinländer. Trots att vin har odlats i landet sedan 1600-talet är det ändå först efter militärdiktaturens fall som vinindustrin börjat växa, för att så småningom blomstra och i dag vara ledande i Sydamerika. Ett av de mest berömda vinföretagen är ett av de yngsta, Salentein.

Att vara vindruva i Argentina är sannerligen inget lätt liv. Inte bara för att klimatet är mycket varmt och långa tider kruttorrt, vingårdarna kan dessutom ligga mycket högt utmed Andernas sluttningar, där bara den tåligaste vegetationen kan få fäste. Salenteins högst belägna vingårdar sträcker sig till höjder som motsvarar den svenska fjällkedjans högsta toppar och ingen odling sker under 1 000 meters höjd. Enligt bolaget själva odlas inte vin på högre höjd någonstans i världen.

Salentein Reserve Malbec har odlats på mellan 1 050 och 1 350 meter över havet utmed bergssluttningarna en knapp timmas resa söder om Mendoza, som är Argentinas främsta vindistrikt. Druvorna skördas i april efter att ha vuxit på mycket sandiga och torra stenjordar med minimalt organiskt material. De unika växtförutsättningarna utvecklar karaktärsfulla, djupröda viner med hög syra och smakegenskaper som tjusar konnässörer över hela vinvärlden.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 73124 | PRIS: 145:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 14%
LAND: Argentina | REGION: Uco Valley | PRODUCENT: Bodegas Salentein
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Bodegas Salentein

Mer om producenten

Salentein är en privatägd estancia som odlar vin på drygt 5 000 tunnland, varav en fjärdedel ligger inom ett naturreservat. På bodegan finns också ett konst- och kulturcenter, ett vineri i världsklass, en retreat och en nybyggd katedral som är ett storslaget landmärke och används för vinlagring. Till största delen odlas den argentinska nationaldruvan Malbec, men även druvor som merlot, cabernet sauvignon och pinot noir är...

Se alla produkter från Bodegas Salentein

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab