Produkter

Taggar

Nigab - Sierra Milenario Extra Anejo

Sierra Milenario Extra Anejo

Sprit | ARTIKELNUMMER: 88073
70 cl | 499:-

Harmonisk doft av honung och agave samt toner av karamell och vanilj.
Mild torr sprit med väl integrerad alkohol. Medelfyllig med lätta smaker av karamell, tropisk frukt och kryddor. Elegant lång avslutning.
Sierra Milenario Extra Añejo framställs till 100% av blå agave som växer på över 2000 meters höjd i Jalisco regionen.

Blå agave är till skillnad från gängse uppfattning inte en kaktus. Dess exakta art och ursprung är ständigt under diskussion men till utseendet påminner den om Yuccapalm. Den Agave som används till Milenario tequila växer på över 2000 meters höjd i Jalisco regionen. Sierra Milenario Extra Añejo framställs till 100% av försiktigt pressad saft från hjärtat av 8-12 år gamla agaveplantor. Efter dubbeldestillering i kopparpanna får tequilan mogna fyra år på ekfat innan den buteljeras.

”Pulque”, en gåva från gudarna, framställdes för mer än 1000 år sedan av den jästa saften från agaveplantan och var exklusiv för kungar och högre präster i det antika Mexiko. På 1500-talet förädlades ”pulquen” till Tequila med hjälp utav spansk destilleringskonst och under mer än ett ”milenario” har man nu varit på jakt efter perfektion vid framställande av denna antika gudadryck.Ursprung och produktion är strikt kontrollerat av Consejo Regulador del Tequila D.O. Enbart destillerier som fogar sig efter detta strikta regelverk kring kvalitet och ursprung är berättigade sina individuella kontrollnummer – ”Número de Origen Mejicano” och ”Denominación de Origen Tequila”.

Läs mer
Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab