Produkter

Taggar

Nigab - Sierra Tequila Silver

Sierra Tequila Silver

Sprit | ARTIKELNUMMER: 307
50 cl | 199:-

Medelfyllig med smak av agave, citron och nötig eftersmak.
Med sin rena tequilakaraktär är det den perfekta ingrediensen i alla tequiladrinkar eller serveras ren, enligt klassiskt recept med salt och citron.

”A wounderful drop, Sombrero on top” – Sierra Tequila är idag ett av de största tequilamärkena på den europeiska marknaden. Sierra Tequila framställs av försiktigt pressad saft från hjärtat av 8-12 år gamla agaveplantor. Efter skörd klyvs agavefrukterna, varpå de ångkokas, krossas och urlakas i vatten. Den sockerhaltiga saft man får fram jäses i ståltank innan destillation.

Tequila är ett destillat av jäst saft från agave som till skillnad från gängse uppfattning inte är en kaktus. Dess exakta art och ursprung är ständigt under diskussion men till utseendet påminner den om Yuccapalm. Enligt mexikansk lagstiftning måste tequila vara gjort på minst 51% av saft från agave, och den måste ha odlats i distriktet Jalisco. Ursprung och produktion är strikt kontrollerat av Consejo Regulador del Tequila D.O. Enbart destillerier som fogar sig efter detta strikta regelverk kring kvalitet och ursprung är berättigade sina individuella kontrollnummer – ”Número de Origen Mejicano” och ”Denominación de Origen Tequila”.

 

Läs mer
Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab