Produkter

Taggar

Nigab - Tio Pepe En Rama 2018

Tio Pepe En Rama 2018

Begränsad utgåva | ARTIKELNUMMER: 96277
750 cl | 159:-

Fredag 8 juni släpps Tio Pepe En Rama i 2018 års version på Systembolaget. Det är sjunde året i rad som sherryälskare i Sverige får möjlighet att njuta detta unika vin – tappat direkt från faten när florlagret är som tjockast!

För tionde året i rad presenterar Gonzlez-Byass även i år Tio Pepe En Rama, en unik sherry som produceras i en mycket begränsad volym varje vår, när jästen i lagret med flor som täcker vinet är som mest aktiv och fyller vinkällarna med liv. Det är då Antonio Flores, legendarisk vinmakare på Gonzalez-Byass, bryter stillheten i faten med sin venencia för att få fram en sherry som år efter år slår vinvärlden med häpnad.

En bit krita för att markera de bästa faten, en vinkällare fylld med fino sherry och många timmars provande resulterade i 62 utvalda fat från vinkällarna La Constancia och Rebollo. Den gångna vintern var kall i Jerez, och gjorde att ett riktigt tjockt täcke av flor växte till i faten. Detta har gett ett vin med sälta, saftighet och koncentration. Och perfekt harmoni.

Tio Pepe En Rama 2018 har en ljusgul färg med toner av olivgrönt och guld. Doften är aromatisk och mycket elegant, med distinkta toner av bröd och jäst. I smaken känner man vinets ursprung i Macharnudo – de kanske bästa vingårdarna i Jerez – med en tydlig sälta och en elegant mineralitet i eftersmaken. Ett perfekt val till många rätter: fisk, skaldjur, ost, ljust kött och – förstås – tapas.

Etiketten på 2018 års Tio Pepe En Rama avspeglar också perfekt harmoni – baserad på gamla historiska etiketter i Gonzalez-Byass arkiv och uppdaterad med inslag från senare års etiketter.

Vad är En Rama?

Inspirerad av den tid då fino sherry serverades direct från faten, har en fino “En Rama” inte blivit utsatt för den normala filtreringen och klarningen. Tio Pepe En Rama har därför en komplex och intensiv karaktär som är unik för en fino som hanterats på detta varsamma sätt.

Här kan man se hur det gick till när Antonio Flores valde ut årets vin. Antonios beskrivning för Tio Pepe En Rama 2018 är Armonía Perfecta – perfekt harmoni. Som en Tio Pepe tappad direkt från faten när florlagret är som tjockast skall vara, helt enkelt!

Läs mer
Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab