Produkter

Taggar

Nigab - Tokara Director’s Reserve 2014

Tokara Director’s Reserve 2014

Rött vin | ARTIKELNUMMER:
75 cl | 199:-

Detta vin är tillfälligt slut. Ny årgång väntas in under våren 2020.

Tokara Winery är en av de främsta och mest premierade producenterna i Sydafrika. Tokara ägs av Gerrit Thomas och Anne-Marie Ferreira som köpte den vackert belägna egendomen i början av 1990-talet i syfte att bosätta sig på platsen. Snart insåg de potentialen för vinodling och grundade vinföretaget Tokara. Namnet lånade de av sina barn Thomas och Kara. De första vinstockarna planterades 1994 och några år senare förvärvade de ytterligare ett par vingårdar. Odlingarna ligger på flera hundra meters höjd längs södersluttningarna på Simonsberg inte långt från Stellenbosch. I dag är Tokara Estate en fullt utvecklad besöksanläggning med prisbelönt arkitektur, konst- och konsthantverksutställning samt en högklassig restaurangverksamhet.

En stor del i framgångarna har den unge vinmakaren Miles Mossop som rekryterades direkt från universitetet där han hade högsta betyg i geologi, kemi och oenologi. Ägarfamiljen litade fullt ut på den oerfarne oenologen och gav honom fria händer att skapa vin i internationell toppklass. Först efter fem år ansåg Miles Mossop att Tokaras viner var färdiga att möta publik och kritiker. Det blev en dundersuccé med dubbla guld vid premiärlanseringen under den internationella vintävlingen Veritas. I dag är Tokara en av Sydafrikas mest premierade producenter och Miles Mossop är en internationell superstar bland vinmakare.

Till Director’s Reserve 2014 används 72 % cabarnet sauvignon, 18 % merlot, 6 % petit verdot och 4 % cabarnet franc. Druvorna skördades för hand mellan den 9 mars och 11 april och sorterades innan den första spontana och kalla jäsningen genomfördes under fem dagar. Därefter genomgick vinet en traditionell jäsning i ståltankar och träkar med överpumpningar två gånger per dag. Sist lät man vinet genomgå den malolaktiska processen på ekfat innan man slutligen lagrade vinet på 57 % nya ekfat (barrique) i 22 månader. Vinet buteljerades i januari 2016.

Läs mer

PRODUKTINFORMATION

PRIS: 199:-
VOLYM: 75 cl
ALKOHOL: 14,5%
LAND: Sydafrika
REGION: Stellenbosch
PRODUCENT: Tokara Winery
PRESSBILD: Ladda ner

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab