Produkter

Taggar

Nigab - Tullamore D.E.W.

Tullamore D.E.W.

Irländsk whiskey | ARTIKELNUMMER: 524
70 cl | 299:-

Mörkt gyllene färg. Aningen vinös doft av grönt äpple och söta frukter. Mycket mjuk och mild, äpple, vaniljpannacotta, honung, päronsplitt. I eftersmaken kommer ek, mandel och torkade aprikoser.

Daniel Edmond Williams (1837–1921) kom att ge den lilla irländska staden Tullamore världsrykte. Han var entreprenörernas entreprenör och gjorde Tullamore till ett handels- och whiskycentrum. Under hans tid tog den irländska whiskyn en fjärdedel av världsmarknaden och Mr Williams satte stadens namn och sina initialer på etiketten.

Tullamore D.E.W. är entrippeldestillerad blended whisky, som blandas av fat från fyra upp till sju år. Den består av malt- och grainwhiskey från det nybyggda destilleriet i staden Tullamore. Merparten av faten är amerikanska bourbonfat, men även spanska sherryfat används.

Tullamore D.E.W. är en stiltypisk irländare, kanske den mjukaste av alla bättre blendwhiskysorter.

Visste du att:

  • Irländsk whiskey stavas med ey, på grund av inflytande från gaeliskan
  • Tullamore D.E.W.s originalpanna från 1829 används fortfarande vid Kilbeggan Distillery
  • Tullamore D.E.W. är whiskeyn i originalreceptet till Irish Coffey. Enligt konnässörerna omöjlig att ersätta med annan whiskey
  • Varje år säljs nästan åtta miljoner flaskor Tullamore D.E.W.

Perfekt till den som uppskattar mild, orökt whiskey med mycket vanilj- och honungssmak. Också ett bra val för den som har lite svårt för kraftfull whisky och som vill prova något annorlunda. Irländsk whiskey är ofta en inkörsport till andra sorter och Tullamore D.E.W. är en av de bästa dörröppnarna.

Läs mer

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab