Produkter

Taggar

Ett torrt och fylligt vin med druvtypisk friskhet och aromatisk karaktär av aprikos och honung. Lång eftersmak.
Vinet passar med sin friska syra utmärkt till smakrika fiskrätter och dricks traditionellt i Alsace till charkuterier. Serveras svalt, ca 10-12°C.

Druvorna kommer från några av de allra bästa vingårdarna i Alsace. Odlingarna ligger utspridda på kullarna runt staden Turckheim och har gett Cave de Turckheim ett anseende som ett av de allra bästa kooperativen i Alsace. Från starten på 1950-talet har kooperativet växt till idag 240 vinodlande medlemmar och en total vingårdsareal om 360 hektar. Vinet kan utvecklas något med ytterligare 2-3 års lagring.

Historiskt har Alsace långa tider tillhört Tyskland varför bönderna i regionen har tradition av att odla druvsorter som normalt associeras med Tyskland snarare än Frankrike. Riesling är en av dessa specialiteter som går att finna i Alsace och knappast liknar något annat vin i världen. Trots sitt nordliga läge har Alsace ett mycket varmt klimat, vilket i kombination med de aromatiska druvsorterna ger unika viner med både kraft och elegans.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 2119 | PRIS: 99:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 12%
LAND: Frankrike | REGION: Alsace | PRODUCENT: Cave de Turckheim
PRESSBILD: Ladda ner

Cave de Turckheim

Mer om producenten

Cave de Turckheim är ett av Alsace mest berömda och största odlingskooperativ. Det grundades 1955 av ett antal vinbönder runt den lilla medeltidsstaden Turckheim. I dag består kooperativet av närmare 220 medlemmar från flera av de allra bästa vingårdarna i Alsace. Man förfogar över ett toppmodernt vineri med allt från pneumatiska pressar till rostfria ståltankar. CAVETURCKHEIM.COM

Se alla produkter från Cave de Turckheim

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab