Produkter

Taggar

Veramontes carmenere har en djupröd färg med en fruktig angenäm kryddig doft, mörka bär och plommon. Den lagras under åtta månader på klassiska ekfat och får tydliga toner av vanilj och rostad ek. Smaken bjuder på mer bärighet, björnbär, hallon och fikon med inslag av fat.

Carmenere är en av de mest fascinerande druvsorterna. Ursprungligen räknades den till en av de sex stora druvorna i Bordeaux, men så kom vinlusen och allt var förbi ­­– om det inte vore för chilenarna. 

När de franska odlarna så småningom började återplantera druvor efter katastrofen valde man härdigare och mer lättodlade sorter. Carmenere försvann nästan helt och glömdes bort. 150 år senare, när Chiles vinindustri började återhämta sig efter Alienderegimens fall och man fick möjlighet att mer vetenskapligt göra dna-analyser, så visade det sig att det man trott varit merlot i själva verket var den gamla carmenere. Plötsligt hade Chile fått en nationaldruva och den unga vinindustrin välbehövlig marknadsföringshjälp. I dag odlas carmenere nästan bara i Chile och med några enstaka undantag i USA och Europa. Carmenere mognar sent och kräver mycket av sitt klimat.

Veramontes carmenere har odlats i Colchagua Valley, en liten dalgång, 45 kilometer från havet, ett par timmars färd söderut från Santiago. Colchagua ligger i ett varmt område, men de utlöpande bergen skuggar och ger carmenere -druvan svalka de hetaste dagarna. Odlingarna i Colchagua Valley förvärvade familjen Huneeus i mitten av 1990-talet.

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 78276 | PRIS: 129:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 14,5%
LAND: Chile | REGION: Colchagua Valley | PRODUCENT: Veramonte

Veramonte

Mer om producenten

Veramonte Estate grundades 1990 av Agustin Huneeus och hans hustru Valerie. Augustin Huneeus brukar beskrivas som det chilenska vinets nestor. Han började 1960 som verkställande direktör på ett litet chilenskt vinföretag, som under hans ledning växte till landets största. 1971 lämnade han Chile och blev chef för Seagrams vinavdelning i New York. Hustrun Valerie var utbildad oenolog och doktor i biokemi. Hon övergav en...

Se alla produkter från Veramonte

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab