Produkter

Taggar

Ljus, gul färg och små, fina bubblor. Fruktig, elegant doft med inslag av päron och gula plommon. Helt torr, frisk , komplex och fruktig smak med inslag av citrus och päron.

Vilarnau Organic Brut Nature är helt torr – utan någon tillsats av dosage – vilket gör att vinets friskhet och naturliga fruktighet får spela fritt och gör det till ett utmärkt vin att dricka till maten. Vilarnau Organic Brut Nature passar utmärkt till småplock och lättare förrätter på fisk, skaldjur och grönsaker – ja, helt enkelt det som vi i dag känner som tapas och pinchos. Det är ingen slump att Vilarnau Organic Brut Nature kommer från de böljande kullarna bara några mil väster om Barcelona – staden där man hittar barer med fräscha tapas och pinchos i snart sagt varje gathörn. Att dricka cava till maten är populärt inte bara i Barcelona, utan är en trend som sprider sig över hela världen. Servera gärna Vilarnau Organic Brut Nature i ett vanligt vitvinsglas, så får aromerna chans att utvecklas bättre.

Den spanska adelsfamiljen Vilarnau slog ned sina bopålar i Penedés, väster om Barcelona, redan på 1300-talet. Den första cavan som buteljerades under namnet Vilarnau skapades år 1949 och sedan dess har Vilarnau associerats med cava av högsta klass. År 1982 köptes Vilarnau av sherryproducenten och familjeföretaget Gonzalez-Byass. Ett nytt toppmodernt vineri placerat mitt på egendomen invigdes i oktober 2005 och inledde en ny era för Vilarnau.

Vilarnau genomsyras av den enkla tanken att göra den bästa möjliga cavan med så lite negativ påverkan på miljön som möjligt. Att visa omsorg om naturen blir självklart när man lever av vad jorden ger. Vilarnau är pionjärer i regionen när det gäller en hållbar produktion, både avseende den kommersiella delen av verksamheten och själva produkten i sig.

Sedan 2016 är Vilarnau certifierad för ekologisk produktion, och detta omfattar samtliga vingårdar. Detta betyder att 100% av vinerna från Vilarnau i framtiden kommer att vara ekologiska, när 2016 års skörd blivit färdigt vin som tappas på flaska. Inga kemiska bekämpningsmedel och ingen konstgödsel används alltså i vingårdarna.

Druvsammansättning: 40% macabeo, 30% xarel-lo, 30% parellada

Vinifiering och lagring: Varje druvsort vinifieras separat. Efter blandning tappas vinet på flaska för andra jäsningen. Vinet är sedan lagrat tolv månader på jästfällningen i flaskan.

Vinmakare: Damiá Deàs

 

PRODUKTINFORMATION.
ARTIKELNUMMER: 7731 | PRIS: 85:-
VOLYM: 75 cl | ALKOHOL: 12%
LAND: Spanien | REGION: Penedés | PRODUCENT: Gonzalez-Byass
PRODUKTBLAD: Ladda ner | PRESSBILD: Ladda ner

Gonzalez-Byass

Mer om producenten

Producenten 
Gonzalez-Byass startades redan 1835 av Manuel Maria Gonzalez Angel. Företaget fick sitt namn då han snart lät sin engelske Robert Blake Byass gå in som partner. Gonzalez-Byass har sedan starten varit en av de ledande producenterna av sherry. GONZALEZBYASS.COM

Se alla produkter från Gonzalez-Byass

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab