Produkter

Taggar

När irländare och skottar slog sig ner i den nya världen fann de snart att korn var svårodlat, medan majs växte som ogräs på fälten. Man ville ha öl och whiskey och enligt principen "man tager vad man haver" började man destillera majs istället. Amerikansk Whisky skiljer sig från skotsk på flera punkter. Den viktigaste är att man i mycket större utsträckning använder andra råvaror än korn i produktionen. Man gör rågwhiskey, vetewhiskey, majswhiskey och man lyder under strikta produktionslagar. Den mest kända amerikanska whiskyen är bourbon som ursprungligen bara fick göras i Bourbon County i Kentucky. Bourbon måste ha minst 51 procent majs i mäsken och får bara lagras på nytillverkade ekfat (amerikansk vitek). Lagringstiden får inte understiga två år. I USA återanvänds inte fat, vilket har haft en enorm betydelse för övriga världens whiskytillverkare som gladeligen använder de begagnade faten. Det irländska ursprunget märks i stavningen ey i whiskey.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

Lammkotletter med grönkålssallad

Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab