Produkter

Taggar

När irländare och skottar slog sig ner i den nya världen fann de snart att korn var svårodlat, medan majs växte som ogräs på fälten. Man ville ha öl och whiskey och enligt principen "man tager vad man haver" började man destillera majs istället. Amerikansk Whisky skiljer sig från skotsk på flera punkter. Den viktigaste är att man i mycket större utsträckning använder andra råvaror än korn i produktionen. Man gör rågwhiskey, vetewhiskey, majswhiskey och man lyder under strikta produktionslagar. Den mest kända amerikanska whiskyen är bourbon som ursprungligen bara fick göras i Bourbon County i Kentucky. Bourbon måste ha minst 51 procent majs i mäsken och får bara lagras på nytillverkade ekfat (amerikansk vitek). Lagringstiden får inte understiga två år. I USA återanvänds inte fat, vilket har haft en enorm betydelse för övriga världens whiskytillverkare som gladeligen använder de begagnade faten. Det irländska ursprunget märks i stavningen ey i whiskey.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab