Produkter

Taggar

Aperitif är ett latinskt ord som har samma innebörd som aptitretare, en drink före maten som ökar matlusten och skänker stämning före middagen. Aperitif kan egentligen vara allt från starkare spritdrycker som cognac och whiskey till ett glas champagne, eller helt enkelt en välkomstdrink. Ofta förknippar vi aperitif med en klassisk bitter där Campari, Cinzano, Aperol och en rad andra är storsäljare över hela världen. Recepten till en bitter är i regel mycket gamla och väl bevarade företagshemligheter. Ofta innehåller de mängder med ingredienser, sällan färre än ett 20-tal, där malört, kinin, pomerans och olika örter levererar den distinkta bitterheten. I regel balanseras de bittra smakerna med citrus och sötma. Klassisk bitter är en av de stora byggstenarna i flera av världens mest sålda drinkar som Spritz, Negroni, Manhattan och många många fler.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab