Produkter

Taggar

Konsten att destillera äppelcider till äppelbrännvin blev var mans kunskap i Frankrike i början av 1500-talet. I Normandie odlades äpple sedan urminnes tider och äppelbrännvin blev snart en populär lantlig folkdryck, och så småningom också en inkomstkälla för traktens bönder. När vinlusen gjorde rent hus med de franska vingårdarna på 1860-talet spred sig bruket att dricka calvados över hela Frankrike, och i alla samhällsklasser. Enligt legenden har calvados fått sitt namn efter ett spanskt krigsskepp som gick på grund utanför Normandie på 1600-talet. Fransmännen plundrade lasten och skålade för ”San el Salvador” som var skeppets namn. Enligt de franska mycket strikta appelationslagarna får calvados endast produceras i Normandie, där den mest restriktiva appelationen, Pays d’Auge, föreskriver dubbeldestillering och lokalt odlade äpplen. Omkring 200 äppelsorter används i cider/calvadosproduktionen, de ska dock inte förväxlas med våra matäpplen utan är vanligen av mycket bittrare slag.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

Lammkotletter med grönkålssallad

Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab