Produkter

Taggar

Cognac är kanske världens mest prestigefyllda destillat. Cognac har andats flärd och lyx i generationer. Cognac kan bara tillverkas på en enda plats på jorden. I departementet Charente runt staden Cognac i sydvästra Frankrike. Bönderna i Charente hade ingen större framgång som vinodlare. Jordmånen och klimatet gav ett mediokert vin. Men när konsten att destillera spred sig visade sig vinet från Charente ha sensationellt bra egenskaper för destillation. När man mot slutet av 1500-talet började dubbeldestillera och upptäckte vad lagring på ek från skogarna i Limoges innebar spreds snart ryktet om den särdeles välsmakande brandyn från Cognac. Snart slog sig skottar och irländare ner i Charente och de världsberömda cognacshusen grundades. Cognac kan bli mycket gammal och flera cognacshus har 1800-tals destillat i sina paradiskällare.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab