Produkter

Taggar

Till skillnad från nästan alla världens stora drycker har gin en födelseplats. Vi ska till den holländska staden Leyden och till apotekaren Franciscus Sylvius som på 1500-talet laborerade med urindrivande medicin. Han blötte enbär i vin och när han destillerade essensen fick han inte bara en medicin mot allt från gikt till alkoholproblem, utan också en ytterst välsmakande dryck. Holländarna kallade den genever. Mot slutet av 1600-talet gick engelsmän och holländare i krig mot Frankrike. Plötsligt försvann vin och brandy från barerna i England, men holländarna fyllde på med genever. Det dröjde inte länge förrän engelsmännen började tillverka sin egen variant, man kallade den för gin. Det finns olika metoder att tillverka gin, man kan smaksätta sprit med essäns, låta kryddorna koka med under destillationen, eller låta ångorna passera genom en kryddkorg i pannhalsen. Varje producent har sina egna hemliga recept, men enbär, koriander och citrus förekommer nästan alltid.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

Lammkotletter med grönkålssallad

Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab