Vin

Rosévin

Få viner har haft en sådan utveckling på senare år som roséviner. Från att ha varit en ganska misskrediterad vintyp har det skett en betydande smakutveckling. I dag har rosévinets anseende höjts och många producenter lägger numera mycket omsorg på att utveckla eleganta roséviner med stort smakdjup och komplexitet. Rosévin är mycket sällan en blandning av rött och vitt vin, vilket är en vanlig missuppfattning. Rosévin kan göras på flera sätt och på alla druvor. Inom EU får rosé endast tillverkas på blå druvor. Man kan säga att rosé görs som ett vitt vin fast på rödvinsdruvor. Den vanligaste metoden är att låta skalen laka ur smak- och färgämnen i musten sedan druvorna krossats. Hur länge skalresterna tillåts vara kvar avgör i hög grad hur mycket färg och mustighet det färdiga vinet får. Vanligen tar denna process från ett par timmar upp till ett dygn. Det förekommer också att skalen får vara med i början av jäsningen, vilket ger vin av närmast rödvinstyp.

Kanonkop Kadette Pinotage Rosé

Kanonkop Kadette Pinotage Rosé 2018 (Sy)

Odlingssäsongen i Stellenbosch var 2018 ett par grader kallare och torrare än normalt, det gav en mindre skörd med...
Pris: 99:- (75 cl)
Marques de Riscal Viñas Viejas

Marques de Riscal Viñas Viejas 2017 (Sp)

Frisk, komplex och intensiv med aromer av jordgubbar, hallon och med blommigt inslag. Frisk och mycket smakrik...
Pris: 349:- (75 cl)

Marqués de Riscal Rosado 2019 (Sp)

Ett friskt och elegant rosévin från den kanske mest klassiska producenten i Rioja. Den ljust rosa färgen följs upp...
Pris: 99:- (75 cl)
Mediterranico Rosé 2018

Mediterranico Rosé 2018 (It)

Fruktig och generös doft av solmogna hallon, jordgubbar och körsbär. Torrt med en liten sötma. Fruktigt vin med smak...
Pris: 75:- (75 cl)

Inspiration

Pralin med saltkolatryffel smaksatt med Cointreau
Bakverk

Pralin med saltkolatryffel smaksatt med Cointreau

Cointreau-doppad mandelkaka smaksatt med fänkål, vispad crème fraiche och syltade apelsinskal
Bakverk

Cointreau-doppad mandelkaka smaksatt med fänkål, vispad crème fraiche och syltade apelsinskal

Mudcake med Cointreau-ganache, hallon och pistage
Bakverk

Mudcake med Cointreau-ganache, hallon och pistage

allt om vinlandet australien
Dryckesskola

Om vinlandet Australien

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close