Produkter

Taggar

Få viner har haft en sådan utveckling på senare år som roséviner. Från att ha varit en ganska misskrediterad vintyp har det skett en betydande smakutveckling. I dag har rosévinets anseende höjts och många producenter lägger numera mycket omsorg på att utveckla eleganta roséviner med stort smakdjup och komplexitet. Rosévin är mycket sällan en blandning av rött och vitt vin, vilket är en vanlig missuppfattning. Rosévin kan göras på flera sätt och på alla druvor. Inom EU får rosé endast tillverkas på blå druvor. Man kan säga att rosé görs som ett vitt vin fast på rödvinsdruvor. Den vanligaste metoden är att låta skalen laka ur smak- och färgämnen i musten sedan druvorna krossats. Hur länge skalresterna tillåts vara kvar avgör i hög grad hur mycket färg och mustighet det färdiga vinet får. Vanligen tar denna process från ett par timmar upp till ett dygn. Det förekommer också att skalen får vara med i början av jäsningen, vilket ger vin av närmast rödvinstyp.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab