gin destillation
Sprit

Gin

Till skillnad från nästan alla världens stora drycker har gin en födelseplats. Vi ska till den holländska staden Leyden och till apotekaren Franciscus Sylvius som på 1500-talet laborerade med urindrivande medicin. Han blötte enbär i vin och när han destillerade essensen fick han inte bara en medicin mot allt från gikt till alkoholproblem, utan också en ytterst välsmakande dryck. Holländarna kallade den genever. Mot slutet av 1600-talet gick engelsmän och holländare i krig mot Frankrike. Plötsligt försvann vin och brandy från barerna i England, men holländarna fyllde på med genever. Det dröjde inte länge förrän engelsmännen började tillverka sin egen variant, man kallade den för gin. Det finns olika metoder att tillverka gin, man kan smaksätta sprit med essäns, låta kryddorna koka med under destillationen, eller låta ångorna passera genom en kryddkorg i pannhalsen. Varje producent har sina egna hemliga recept, men enbär, koriander och citrus förekommer nästan alltid.

Hendrick’s Gin Midsummer Solstice

Hendrick’s Gin Midsummer Solstice (Sk)

Hendrick's är på många sätt en gin som går sina egna vägar. Få andra gintillverkare är lika innovativa, vågar...
Pris: 469:- (70 cl)

Hendrick’s Gin (Sk)

Hendrick's gin är komplex, enbär och citrus ger den typiska ginsmaken, men under de översta lagren döljer sig...
Pris: 459:- (70 cl)

Finsbury Gin (St)

Färgen är vattenklar. En fyllig arom med elegant bouquet av enbär. Smaken är torr smak med enbärskaraktär och en...
Pris: 239:- (70 cl)

Inspiration

whiskey sour drink
Drinkar

Whiskey Sour

tre såser till fisken
Fiskrätter

Tre såser till din grillade fisk

drink new york sour
Drinkar

New York Sour

aviation drink cocktail
Drinkar

Aviation

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close