Sprit

Vodka

Vodkans ursprung förirrar sig långt bort över Rysslands väldiga slätter, djupt in i Polens historia eller Ukrainas eller Mongoliets, eller någon annanstans. Var vaggan stod vet vi inte och någon födelsetid för ”Voda” – det lilla vattnet – känner vi inte heller. Sprithistorikerna är överens om att vodka är en mycket gammal dryck och träta må ryssar, polacker och andra om vem som var först. Den gamle hedersmannen Tsar Ivan den förskräcklige fick en enorm betydelse för vodkans spridning i Ryssland. Han delade ut licenser på löpande band och stöttade forskning vid sitt eget palats där Pjotr ​​Arsenijevic Smirnov studerade dubbeldestillering och kolfiltrering. Tekniker som sedan spreds över hela spritvärlden. Vodka görs i regel på spannmål eller potatis, Vodka måste destilleras till minst 95 % och får sedan vattnas ner till lägst 37,5 %. Vodka är den mest sålda spritdrycken i världen och används nästan uteslutande som drinkbas.

SKYY Infusions Passionfruit (US)

SKYY Infusions är en unik vodka smaksatt endast med naturella smaker från färska frukter.
Pris: 289:- (70 cl)

SKYY Vodka (US)

SKYY har en vattenklar färg. Doften och smaken har en ren och mjuk sädeskaraktär.
Pris: 275:- (70 cl)

Inspiration

om vinlandet österrike
Kunskap & Tips

Om vinlandet ÖSTERRIKE

Tully & Tonic drink
Drinkar

Tully & Tonic

drinken white russian
Drinkar

White Russian

French 75 är trots sin ålder en modern bubblande drink som de senaste åren får en återkomst på barer och hem. Den är fräsch och inbjudande. Lätt att blanda och serveras bäst i champagneglas.
Drinkar

French 75

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close